Με 55 μέντορες οι νέες σχολικές startups

Με 55 μέντορες οι νέες σχολικές startups

Το πρόγραμμα «Inspirational Mentors», μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της περυσινής χρονιάς, φέτος εμπλουτίζεται και επεκτείνεται

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kυριάκος Μητσοτάκης, 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας. Νίκη Κεραμέως, 2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου. Κυριάκος Πιερρακάκης, Γυμνάσιο Σμίνθης Ξάνθης. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, 2ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Αλέξης Παπαχελάς, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Γι’ αυτά και άλλα 50 τέτοια «ταιριάσματα» μεταξύ σχολείων και προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο, που θα αναλάβουν το κρίσιμο ρόλο του μέντορα στην προσπάθεια των παιδιών να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική startup, είναι υπεύθυνος ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Inspirational Mentors», που μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της περυσινής χρονιάς, φέτος εμπλουτίζεται και επεκτείνεται. Από 38 οι μέντορες αυξάνονται σε 55, που θα επισκεφθούν τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλη την Ελλάδα που θα διαγωνιστούν φέτος στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους «Εικονική επιχείρηση – Company Program» του Junior Achievement Greece, το οποίο τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στόχος, να τους συγχαρούν, να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενόσω «στήνουν» την πρώτη τους επιχείρηση.

Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του προγράμματος ότι η startup Microgreens Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς κατέκτησε πέρυσι το χρυσό μετάλλιο του Junior Achievement στην Ευρώπη! «Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, εμπνεύστηκαν και ενδυναμώθηκαν πολύ», λέει ο πρόεδρος του JA Greece, Mάρκος Βερέμης. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και θα υπάρξουν νέες, εκπληκτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς περισσότεροι, εξαιρετικοί Ιnspirational Mentors θα είναι εκεί για τα παιδιά “startuppers”. Με αυτή την υποστήριξη οι μαθητές καταλαβαίνουν ότι η προσπάθεια που κάνουν είναι πολύ σημαντική για τη ζωή τους και την Ελλάδα».

Οι συναντήσεις

Στην πρώτη συνάντηση, οι 55 Inspirational Mentors αφηγούνται στα παιδιά το δικό τους success story, τι όνειρα είχαν για τη ζωή τους ως παιδιά, τι στόχους έβαλαν, πώς ξεπέρασαν δυσκολίες και πώς έφθασαν στην επαγγελματική επιτυχία.

Στη δεύτερη συνάντηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν υλοποιημένη την καινοτόμο επιχειρηματική τους ιδέα και οι Inspirational Mentors τούς δίνουν συμβουλές και υποστηρίζουν την ομάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή