Δίκη Π. Φιλιππίδη: Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής

«Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα», υποστήριξε ο Π. Φιλιππίδης στην απολογία του

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του εκδοχή αφηγήθηκε ο γνωστός στο πανελλήνιο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε χθες επί πολλές ώρες για όσα έχουν καταγγελθεί από συναδέλφους του, εγκλήματα σεξουαλικής βίας εις βάρος τους. Ο ηθοποιός που δικάζεται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού απολογήθηκε μετά δέκα μήνες δίκης, επιχειρώντας να πείσει το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας πως δεν διέπραξε όσα κατηγορείται και δεν υπήρξε βιαστής.

Στο δικαστήριο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, ο κατηγορούμενος ηθοποιός μίλησε επί ώρες, τόσο για την καριέρα του στο θέατρο και στην τηλεόραση όσο και για τις σχέσεις του με το άλλο φύλλο. «Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό», ήταν η θέση που εξέφρασε προς το δικαστήριο ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στη μακρά πορεία του ως ηθοποιού και σκηνοθέτη, και ισχυριζόμενος πως οι ηθοποιοί που τον κατήγγειλαν μετέφεραν στη Δικαιοσύνη εκδοχές γεγονότων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

«Είναι όλα ψέματα»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αμφισβήτησε ως αναληθείς τις περιγραφές των νεαρών συναδέλφων του, που προέβησαν στις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλικά βίαιες πράξεις, ενώ μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο επί της ουσίας ως μάρτυρας κατηγορίας, αν και ο ίδιος (ο Σπύρος Μπιμπίλας) επικαλέστηκε στενή φιλία με τον δικαζόμενο ηθοποιό.

«Ζω μια τρέλα! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα», είπε ο ηθοποιός απευθυνόμενος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη μακρά απολογία του έκανε λόγο για παραβίαση κάθε έννοιας των δικαιωμάτων του από την παρουσίαση του θέματος από μερίδα των μέσων ενημέρωσης, ενώ σε ό,τι αφορά τις καταγγέλλουσες ηθοποιούς τούς απέδωσε –κατά περίπτωση– ιδιοτελή κίνητρα, ισχυριζόμενος ότι είπαν ψέματα.

«Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα», ήταν η επίμονη τοποθέτησή του και η απάντησή του προς το δικαστήριο, όταν δέχθηκε ερωτήσεις για το κατηγορητήριο που του έχει αποδοθεί, ενώ μίλησε για τον προσωπικό του Γολγοθά, όταν, όπως εξήγησε, ενοχοποιήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα.

Το κατηγορητήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του αφορούν ένα βιασμό και μία απόπειρα βιασμού, που κατά το κατηγορητήριο τελέστηκαν στο καμαρίνι του εις βάρος νεαρών ηθοποιών που βρέθηκαν εκεί, ενώ μία ακόμη απόπειρα περιγράφεται πως τελέστηκε στο αυτοκίνητό του με το οποίο μετέφερε στο σπίτι της μια νεαρή ηθοποιό, όταν του απευθύνθηκε για να βρει δουλειά.

Η δίκη Φιλιππίδη μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα του δικαστηρίου, που θα προτείνει επί της ενοχής και επί της ποινής, αλλά και των συνηγόρων όλων των πλευρών που θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους. Η έκδοση της απόφασης υπολογίζεται σε περίπου ένα μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή