Εργασίες στο Βασιλικό Κοιμητήριο του Τατοΐου

Εργασίες στο Βασιλικό Κοιμητήριο του Τατοΐου

Εργασίες απομάκρυνσης των πεσμένων κορμών και καθαρισμός του χώρου πραγματοποιούνται από το πρωί γύρω από το Βασιλικό Κοιμητήριο του Τατοΐου, το Μαυσωλείο και τον ναό της Αναστάσεως

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργασίες απομάκρυνσης των πεσμένων κορμών και καθαρισμός του χώρου πραγματοποιούνται από το πρωί γύρω από το Βασιλικό Κοιμητήριο του Τατοΐου, το Μαυσωλείο και τον ναό της Αναστάσεως. Συνεργεία και φορτηγά κατέβαιναν από τον λοφίσκο Παλαιόκαστρο του κοιμητηρίου γεμάτα κορμούς δέντρων και κλαδιά σε μια διαδικασία οργάνωσης του χώρου για την τελετή ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η πρόσβαση γίνεται από έναν μικρό δασικό δρόμο εντός του κτήματος και φαίνεται ότι η προσπέλαση του θα είναι δύσκολη εάν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές. 

Η φωτιά που ξέσπασε στην Πάρνηθα τον Αύγουστο του 2021 και έκαψε μεγάλο μέρος του καταπράσινου δάσους του Τατοΐου έφτασε και στο κοιμητήριο, καίγοντας το ξύλινο φυλάκιο, τα δέντρα και τα κυπαρίσσια αλλά αφήνοντας ανέπαφη την εκκλησία και τους τάφους.

Στο κοιμητήριο βρίσκονται οι τάφοι 22 μελών της βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσα τους ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ (1845-1913), η βασίλισσα Ολγα (1851-1926), η βασίλισσα Φρειδερίκη (1917-1981) κ.ά.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή