Κακοκαιρία: Πού δημιουργήθηκαν προβλήματα

Κακοκαιρία: Πού δημιουργήθηκαν προβλήματα

Σε εξέλιξη βρισκόταν η κακοκαιρία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τις καταιγίδες να χτυπούν διάφορες περιοχές της χώρας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρισκόταν η κακοκαιρία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τις καταιγίδες να χτυπούν διάφορες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό το μεγάλο ύψος βροχής που έπεσε μέσα σε ελάχιστη ώρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Ιδιαίτερα έπληξαν τα καιρικά φαινόμενα τη Ζάκυνθο. Στο νησί τα σχολεία και σήμερα Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση. Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα στο νησί με πλημμύρες σε Λαγανά, Καλαμάκι και Αγιο Δημήτριο, ενώ σε σημεία διακόπηκε η κυκλοφορία καθώς στους δρόμους υπήρχαν πολλά φερτά υλικά ενώ σημειώθηκαν και μικρές κατολισθήσεις. Ταυτόχρονα, όπως ανακοινώθηκε χθες, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στα Δωδεκάνησα καθώς στο Αιγαίο τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονταν.

Στην Αττική σημειώθηκαν αρκετά προβλήματα. Χαλάζι έπεσε στο κέντρο της πόλης μέχρι και στο Σύνταγμα. Από τη μεγάλη ποσότητα της βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα, τα νερά σε πολλούς κεντρικούς δρόμους όπως στη Βασιλίσσης Σοφίας σχημάτισαν καταρράχτες. Μεγάλη ποσότητα νερού κατέβηκε και από τον Λόφο του Στρέφη με αποτέλεσμα η κίνηση των πολιτών για κάποιες ώρες να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στη Ζάκυνθο, όπου τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν στη λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή με την οδό Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, όταν η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού εγκλώβισε για κάποια ώρα οχήματα. Το οδόστρωμα υποχώρησε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο ύψος κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ωστόσο συνεργεία γέμισαν το κενό με χαλίκι ώστε να μην κινδυνεύουν οι πεζοί και τα οχήματα έως ότου πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες.

Η κυκλοφορία διακόπηκε χθες περιστασιακά: στην περιοχή του Ασπροπύργου, στην οδό Ωκεανίδων στο ύψος της συμβολής με την οδό Μαραθώνας, στην οδό Πειραιώς στο ύψος της διασταύρωσης με την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στην έξοδο του Λαχανά στη Λεωφόρο Κηφισού, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ανθέων στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία επίσης διακόπηκε και στη νέα παραλιακή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο Δέλτα Φαλήρου στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος». Στην Καλλιθέα το προαύλιο του 3ου Νηπιαγωγείου γέμισε νερά οπότε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης των νηπίων για λόγους ασφαλείας. Στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης καθώς έπεσαν 38 χιλιοστά βροχής μέσα σε 30 λεπτά, «οι υφιστάμενες διαδρομές του νερού δεν μπορούσαν να διοχετεύσουν τον όγκο οπότε υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή