Τσικνοπέμπτη: 2,5 φορές πάνω από το συνηθισμένο όριο η αιθαλομίχλη στην Αθήνα

Τσικνοπέμπτη: 2,5 φορές πάνω από το συνηθισμένο όριο η αιθαλομίχλη στην Αθήνα

Το τσίκνισμα αύξησε την αιθαλομίχλη στην Αθήνα, ενώ σε κάποιες περιοχές οι συγκεντρώσεις ρύπων έφτασαν τα 250 μικρογραμμάρια.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καπνό που σκέπασε τον αττικό ουρανό την Τσικνοπέμπτη σχολίασε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ευάγγελος Γερασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι στο σύνηθες φαινόμενο της αιθαλομίχλης προστέθηκε κι αυτός ο καπνός από το τσίκνισμα.

«Αυτό το οποίο μετρήσαμε και διαπιστώσαμε ήταν ότι σε σχέση με τα συνήθη βραδινά επίπεδα, που οι συγκεντρώσεις είναι γύρω στο 70 με 90 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης είχαμε ακόμη υψηλότερες συγκεντρώσεις που σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας ξεπέρασαν και τα 250 μικρογραμμάρια στο κυβικό μέτρο», τόνισε ο κ. Γερασόπουλος χαρακτηρίζοντας την τιμή οριακή καθώς ήταν 2 με 2,5 φορές επάνω από τα συνήθη κρύα βράδια στην Αθήνα.

Πότε θα «καθαρίσει» ο ουρανός από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους

Ερωτώμενος πότε θα καθαρίσει ο ουρανός από τους επικίνδυνους για την υγεία ατμοσφαιρικούς ρύπους, απάντησε ότι η ατμόσφαιρα καθαρίζει τις πρωινές ώρες.

Τσικνοπέμπτη: 2,5 φορές πάνω από το συνηθισμένο όριο η αιθαλομίχλη στην Αθήνα-1
Οι συγκεντρώσεις ρύπων στην ατμόσφαιρα χτες, Τσικνοπέμπτη. Φωτογραφία: ΕΡΤ

 

«Γύρω στις 11 το βράδυ είδαμε ότι η κατάσταση σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν πάρα πολύ δύσκολη, ενώ οι τιμές σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 200 μικρογραμμάρια. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο το είδαμε και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας», διευκρίνισε ο κ. Γερασόπουλος.

Όπως είπε εκτός από τον καπνό που οφείλεται στο τσίκνισμα, ο καπνός από τα τζάκια και τις σόμπες προκαλεί επιβάρυνση στην υγεία μας.

«Το όριο που έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι στα 15 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η μέση τιμή της μέρας είναι 15 μικρογραμμάρια φέτος, ενώ τα βράδια ξεπερνάμε τα 70, 80 και 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Είμαστε αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα» επισήμανε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πηγή: ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή