«Σε μία τετραετία θα έχουμε ένα νέο ΕΣΥ»

«Σε μία τετραετία θα έχουμε ένα νέο ΕΣΥ»

Προτεραιότητα για τον Κ. Μητσοτάκη η αναμόρφωση του συστήματος Υγείας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία, εφόσον ο ελληνικός λαός μάς εμπιστευθεί πάλι», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σε συνέδριο για την Υγεία το οποίο διοργάνωσαν το ygeiamou.gr και το «Πρώτο Θέμα».

«Σε μία τετραετία θα μπορούμε να έχουμε ένα νέο ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για συνολικό επανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη της χώρας, καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών και αναβάθμιση των υποδομών. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ψέμα τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας έχει πολύ κακές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τους θανάτους λόγω COVID. Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι εξοργιστικό όταν ακούω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική πάνω σε ένα θέμα που αποτέλεσε μία παγκόσμια πρόκληση σε όλα τα συστήματα Υγείας». Πρόσθεσε δε ότι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι αυτή που κρίνει τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα υγείας ανταποκρίνονται στην πανδημία.

«Δεν μπορεί να μην τα γνωρίζει αυτά ο κ. Τσίπρας. Ή είναι τελείως άσχετος ή είναι κατά σύστημα ψεύτης». Ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε πλήρως με την εκτίμηση του κ. Τσίπρα ότι το ΕΣΥ είναι στο χειρότερο σημείο από τη δημιουργία του. Οπως είπε, «ο κ. Τσίπρας αυτό το σύστημα υγείας θα παραλάμβανε εάν κέρδιζε τις εκλογές. Αρα με το να το μηδενίζει δεν εξυπηρετεί και τους δικούς του σκοπούς, εκτός και εάν θεωρεί δεδομένο ότι δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή