Κολωνάκι: Φρένο στις άδειες για κέντρα διασκέδασης

Κολωνάκι: Φρένο στις άδειες για κέντρα διασκέδασης

Την αναστολή έκδοσης νέων αδειών για τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης στην περιοχή του Κολωνακίου για την επόμενη διετία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή έκδοσης νέων αδειών για τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης στην περιοχή του Κολωνακίου για την επόμενη διετία αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Η απόφαση ελήφθη ως μέτρο προστασίας του δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της σοβαρής επιβάρυνσης της περιοχής, η οποία είναι περιοχή γενικής κατοικίας, ωστόσο αποτελεί και τόπο όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης.

Η αναστολή αφορά μόνο τη λειτουργία νέων κέντρων διασκέδασης και όχι των υπόλοιπων καταστημάτων εστίασης. Τα κέντρα διασκέδασης έχουν τη δυνατότητα από τη νομοθεσία να λειτουργούν μέχρι τις πρωινές ώρες και επίσης μπορούν να έχουν μουσική (ζωντανή ή ηχογραφημένη) έως 100 ντεσιμπέλ, σε σχέση με το όριο των 80 ντεσιμπέλ που ισχύει για τα υπόλοιπα καταστήματα. Σήμερα στο Κολωνάκι λειτουργούν 1-2 καταστήματα με άδεια λειτουργίας κέντρου διασκέδασης, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Κορομάντζο, αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, έχουν ήδη κατατεθεί 2-3 νέες αιτήσεις, ενώ και κάποια παλαιά καταστήματα έχουν ζητήσει να αλλάξουν την άδεια λειτουργίας τους. «Δεν θέλουμε να μετατραπεί η περιοχή σε διασκεδασούπολη», τονίζει στην «Κ».

Η αναστολή αφορά την περιοχή που περικλείεται από τους παρακάτω δρόμους: Σαρανταπήχου και Ισαύρων έως Δαφνομήλη, Δαφνομήλη και Σίνα έως Σόλωνος, Σόλωνος από Σίνα έως Κανάρη και Σέκερη, Βασ. Σοφίας από Σέκερη έως Μαρασλή, Μαρασλή από Βασ. Σοφίας έως Ι. Δ. Πατέρα, Ι. Δ. Πατέρα από Μαρασλή έως Γ. Γενναδίου, Γ. Γενναδίου από Ι. Δ. Πατέρα έως Σουηδίας, Σουηδίας από Γ. Γενναδίου έως Ιατρίδου Κ., Ιατρίδου Κ. από Σουηδίας έως Μ. Μερκούρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή