Μυτιλήνη: Τι ισχυρίζεται η 48χρονη που επιτέθηκε με βενζίνη στον σύζυγό της

Μυτιλήνη: Τι ισχυρίζεται η 48χρονη που επιτέθηκε με βενζίνη στον σύζυγό της

Κρατείται σε κελί του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης.

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε για πέντε ώρες, σήμερα το μεσημέρι, η 48χρονη που επιτέθηκε με βενζίνη, όπως ομολόγησε, κατά του συζύγου της το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Απριλίου στην κουζίνα της οικογενειακής ταβέρνας που διατηρούσαν για χρόνια στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η κατηγορούμενη προφυλακίστηκε και σκοπεύει να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο αιτούμενη να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Ο σύζυγός της διεκομίσθη το βράδυ της Πέμπτης από τη Μυτιλήνη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με εγκαύματα έως και τρίτου βαθμού, και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Κ» ο συνήγορος υπεράσπισης της 48χρονης, Τάσος Χατζηγιάννης, το ζευγάρι εδώ και καιρό διαπληκτιζόταν συχνά και, μετά τον ισχυρό καβγά μεταξύ τους, εκείνη του επιτέθηκε «εν βρασμώ» με βενζίνη, που βρισκόταν εύκαιρη στην ταβέρνα για τις ανάγκες της γεννήτριας.

Στη 48χρονη απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση των διατάξεων περί ενδοοικογενειακής βίας. Ο δικηγόρος της, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι, μετά την ιατροδικαστική εξέταση, φάνηκε ότι φέρει σημάδια έντονων κακώσεων στο σώμα της, γεγονός το οποίο ισχυρίστηκε και ο πατέρας της, αλλά και οικογενειακή τους φίλη, χθες, ως μάρτυρες υπεράσπισης ενώπιον του ανακριτή, αλλά και το πόρισμα ιατροδικαστικής εξέτασης που δείχνει εγκαύματα.

Η δράστις, μέσω του συνηγόρου της, ισχυρίζεται ότι η απώλεια των δύο εκ των τριών παιδιών τους πριν από χρόνια, το ένα 7 ετών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και το άλλο 19 ετών σε τροχαίο δυστύχημα, επέφερε σημαντικά πλήγματα στην ψυχική υγεία του ζευγαριού, αλλά και στη μεταξύ τους σχέση. 

Η πλευρά της 48χρονης έχει ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική της υγεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη λάμβανε φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά και παράλληλα έκανε συχνά χρήση αλκοόλ, δημιουργώντας εκρηκτικό μίγμα για τον ψυχισμό της. 

Η 48χρονη ισχυρίζεται το «εν βρασμώ ψυχής» έπειτα από τον διαπληκτισμό που είχε με τον σύζυγό της: «Εριξε μεν το εύφλεκτο υγρό, αλλά άναψε η φωτιά λόγω του ότι κάπνιζαν και οι δύο». Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης, σύμφωνα με βίντεο της αστυνομίας αποδεικνύεται ότι η ίδια προσπάθησε με χαρτόκουτα να σβήσει τη φωτιά, και στη συνέχεια και οι δύο από κοινού να κατασβέσουν φωτιά σε παρακείμενο καταψύκτη».

Προς το παρόν θα κρατηθεί σε κελί του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή