Μύκονος: Υπόνοιες για ύποπτες συναλλαγές αρχιφύλακα

Μύκονος: Υπόνοιες για ύποπτες συναλλαγές αρχιφύλακα

Φέρεται να ειδοποιούσε επιχειρηματίες της Μυκόνου για επικείμενους ελέγχους – Στο επίκεντρο της έρευνας και άλλοι αστυνομικοί

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο έρευνας της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα της Μυκόνου. Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι αρχιφύλακα από τη Βόρεια Ελλάδα που τον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο υπηρετεί ως αποσπασμένος στο Α.Τ. Μυκόνου. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός φέρεται να ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή του γενικού οικοδομικού κανονισμού στο νησί και επομένως αρμόδιος να πραγματοποιεί αυτοψίες και ελέγχους σε νεοανεγειρόμενα κτίσματα στη Χώρα της Μυκόνου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 11η Απριλίου, ο νέος διοικητής του Α.Τ. Μυκόνου πραγματοποίησε εσωτερικό έλεγχο. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας είναι πιθανό να προέκυψαν υπόνοιες εις βάρος του αρχιφύλακα για ύποπτες συναλλαγές του με επιχειρηματίες της Μυκόνου. Κατά την έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στο σπίτι του περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, για την προέλευση των οποίων είναι πιθανό να κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Καθώς μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι ο αρχιφύλακας είχε τακτική επικοινωνία με εργολάβο του νησιού, τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε κατάσχεση του κινητού του τηλεφώνου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο αρχιφύλακας προέβαινε σε ύποπτες συνεννοήσεις με τον εργολάβο και επιχειρηματίες του νησιού. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι πράγματι βρέθηκαν στο κινητό του μηνύματα sms που αντάλλασσαν αρχιφύλακας και εργολάβος. Από το περιεχόμενό τους μάλιστα φέρεται να συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο ένστολος προειδοποιούσε για τους επικείμενους ελέγχους ούτως ώστε να μη φέρει σε δυσχερή θέση τους επιχειρηματίες με τους οποίους διατηρούσε προνομιακή σχέση. Aλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα εισαγγελική διάταξη για την άρση απορρήτου στο κινητό του αρχιφύλακα και άρα –επισήμως τουλάχιστον– δεν υπάρχει σαφής και εμπεριστατωμένη εικόνα για το περιεχόμενο των επικοινωνιών του.

«Βρισκόμαστε στα μισά της έρευνας. Περιμένουμε να προκύψουν αποτελέσματα από την έρευνα του κινητού στα εγκληματολογικά εργαστήρια», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματούχος με άριστη γνώση της πορείας των ερευνών. Πλην του αρχιφύλακα στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται ακόμα δύο-τρεις αστυνομικοί από το τμήμα της Μυκόνου για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα ισχυρών επιχειρηματιών του νησιού. Oπως είχε αποκαλύψει η «Κ» στο φύλλο της 12ης Απριλίου, έπειτα από παλινωδίες εβδομάδων στο κρίσιμο πόστο του επικεφαλής της Ασφάλειας Μυκόνου τοποθετήθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Νίκος Μπογατίνης. Υπηρετούσε επί σειρά ετών στο Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε εκφράσει ενδιαφέρον να αποσπαστεί στο νησί. Οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως αδιάφθορο αξιωματικό, ενώ εκτιμάται ότι προσωπική άποψη γι’ αυτόν έχει ο προερχόμενος από τη Βόρεια Ελλάδα νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή