Πειραιάς, οι ανανάδες έκρυβαν κοκαΐνη

Πειραιάς, οι ανανάδες έκρυβαν κοκαΐνη

Συνολικά 319 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με ανανάδες από την Κόστα Ρίκα κατάσχεσαν τα στελέχη του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 319 κιλά κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με ανανάδες από την Κόστα Ρίκα κατάσχεσαν τα στελέχη του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το κοντέινερ με τους ανανάδες και την κοκαΐνη είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από την Κόστα Ρίκα με τελικό προορισμό το Πότι της Γεωργίας.

Με βάση ωστόσο τα αποτελέσματα ανάλυσης κινδύνου που έκαναν τα στελέχη του τελωνείου, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου κρίθηκε ύποπτο.

Ο έλεγχος στο λιμάνι, σε κοντέινερ από την Κόστα Ρίκα, με τελικό προορισμό τη Γεωργία, έφερε στο φως 319 κιλά κοκαΐνης αξίας άνω των 14 εκατ. ευρώ.

Αξιοποιώντας το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου, οι ελεγκτές στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν να προβούν σε έλεγχο του κοντέινερ. Ο έλεγχός του με μηχάνημα ακτίνων «Χ» έδειξε την κρυμμένη κοκαΐνη στη βάση 300 κιβωτίων με ανανάδες.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου: «Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι ανάμεσα στα φρούτα ήταν κρυμμένα 319,2 κιλά κοκαΐνης σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες». Τα στελέχη του τελωνείου, πάντως, δεν προχώρησαν άμεσα στην κατάσχεση του φορτίου για το ενδεχόμενο μέλη του καρτέλ να το αναζητήσουν. Κάτι πάντως που δεν συνέβη. Ο λόγος για τον οποίο το περιεχόμενο του φορτίου κρίθηκε ύποπτο είναι ότι από την ίδια φάρμα ανανάδων στην Κόστα Ρίκα είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του ένα ακόμη κοντέινερ με κοκαΐνη που κατασχέθηκε σε χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η αξία των κατασχεμένων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή