Ρόδος: Νέες συλλήψεις για παράνομες ξαπλώστρες και πέργκολες σε παραλίες

Ρόδος: Νέες συλλήψεις για παράνομες ξαπλώστρες και πέργκολες σε παραλίες

Τη Δευτέρα το σαφάρι ελέγχων από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίστηκε στο νησί με αποτέλεσμα να σημειωθούν και άλλες συλλήψεις.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει οι αυθαίρετες κατασκευές που παρατηρούνται σε beach bars και παραθαλάσσια καταστήματα στη Ρόδο. Τα φαινόμενα αυθαιρεσιών στο νησί είναι πολλαπλά, όπως κατέδειξε και το εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιέυτηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ημέρες από τότε που το kathimerini.gr έγραψε για ένα γνωστό beach bar στην Ιαλυσό οι ιδιοκτήτες του οποίου έστησαν μία ξύλινη εξέδρα καθώς και μία πέργκολα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Χθες, Δευτέρα (5/6), το σαφάρι ελέγχων από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίστηκε στο νησί με αποτέλεσμα να σημειωθούν και άλλες συλλήψεις στην ίδια περιοχή και για παρόμοια αδικήματα. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προέβησαν στη σύλληψη 49χρονου ιδιοκτήτη γνωστού παραθαλάσσιου εστιατορίου στην Ιαλυσό της Ρόδου καθώς, σε προγενέστερο χρόνο, διαπιστώθηκε η κατασκευή εξέδρας και αντίστοιχων διαστάσεων πέργκολας εντός χερσαίας ζώνης αιγιαλού – παραλίας και η ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών, χωρίς φυσικά να υπάρχει η άδεια της αρμόδιας αρχής. 

Οι συλλήψεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγες ώρες αργότερα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες και σε έναν 72χρονο ιδιοκτήτη γνωστού παραθαλάσσιου bar restaurant -και πάλι στην Ιαλυσό- καθώς, και σε αυτή την περίπτωση, διαπιστώθηκε σε προγενέστερο χρόνο η κατασκευή εξέδρας και πέργκολας εντός χερσαίας ζώνης της παραλίας χωρίς να υφίσταται σχετική άδεια της αρμόδιας αρχής. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή