Στάθης Καλύβας: «Η πρόσβαση σε έναν προορισμό στην Ελλάδα δεν είναι δικαίωμα αλλά προνόμιο»

Στάθης Καλύβας: «Η πρόσβαση σε έναν προορισμό στην Ελλάδα δεν είναι δικαίωμα αλλά προνόμιο»

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Στάθης Καλύβας, αναφέρθηκε στις κοινωνικές προεκτάσεις του τουρισμού

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι η επίδραση του τουρισμού στην κοινωνία; Στη συζήτηση που είχε με τη Νίκη Συροπούλου στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας αναφέρθηκε στις κοινωνικές προεκτάσεις του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Όλες οι χώρες το ίδιο πρόβλημα έχουν πλέον. Μέχρι τώρα αναζητούσαμε τη μεγιστοποίηση του τουρισμού. Τώρα πρέπει να βάζουμε κριτήρια σχετικά με το ποιοι θα μπουν στη χώρα. Δεν πρέπει να αντιγράφουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η πρόσβαση σε έναν προορισμό στην Ελλάδα δεν είναι δικαίωμα του καθενός, είναι προνόμιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT