Το ΕΚΑΒ έφτασε στην παραλία της Θάσου σε 32 λεπτά

Το ΕΚΑΒ έφτασε στην παραλία της Θάσου σε 32 λεπτά

Στο τηλεφωνικό κέντρο 166 δηλώθηκε πνιγμός «με αναφερόμενη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων», ενώ στο σημείο υπήρχε και γιατρός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο της δημοσιότητας βρέθηκαν ξανά τα κενά στη στελέχωση του ΕΚΑΒ που έχουν ως αποτέλεσμα τα εν λειτουργία ασθενοφόρα να μην επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών.

Το ΕΚΑΒ παρέσχε διευκρινίσεις σχετικά με το περιστατικό θανάτου μίας αλλοδαπής τουρίστριας σε παραλία της Θάσου και για το οποίο υπήρξαν καταγγελίες για πενηντάλεπτη καθυστέρηση άφιξης του ασθενοφόρου. Οπως αναφέρει το ΕΚΑΒ, βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχείων, την Τρίτη στις 11.45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο 166 δέχθηκε κλήση από την περιοχή της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας «με αναφερόμενη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων».

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε ένα επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο έφτασε στην παραλία Αστρίδας, η οποία απέχει 35 χιλιόμετρα (επαρχιακό οδικό δίκτυο) από το Κέντρο Υγείας Πρίνου, σε 32 λεπτά μετά την κλήση. Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν ιδιώτης γιατρός, ο οποίος, αφού προσέφερε τις πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), διαπίστωσε τον θάνατο της τουρίστριας. 

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ τονίζει ότι ο Τομέας Θάσου του ΕΚΑΒ αποτελεί έναν από τους τομείς της χώρας που θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από την κυβέρνηση.

Αλλωστε κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επίκαιρες έκτακτες κοινωνικές ανάγκες που θα καλυφθούν άμεσα, έκανε ειδική αναφορά στο ΕΚΑΒ, αναγγέλλοντας την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού, τόσο από τις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και από την Πυροσβεστική, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT