Ο ύποπτος για μαστροπεία είχε ερευνηθεί για σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

Ο ύποπτος για μαστροπεία είχε ερευνηθεί για σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

Ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση trafficking είναι αλλοδαπός από τη Μέση Ανατολή, συνιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δυτική Αττική

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος των ελληνικών αρχών ως ύποπτος για ισλαμική τρομοκρατία είχε βρεθεί ένας από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση trafficking που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή. Πρόκειται για αλλοδαπό από χώρα της Μέσης Ανατολής, συνιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δυτική Αττική, το οποίο είχε υπό τον έλεγχό του το δίκτυο των φερόμενων μαστροπών.

Το κύκλωμα εξάλλου φρόντιζε να ξεπλένει τα κέρδη από τη λειτουργία των οίκων ανοχής που διαχειριζόταν μέσα από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και κυρίως μιας εταιρείας real estate συμφερόντων 71χρονης, με μακρά προϊστορία στον χώρο του trafficking και κωδικό όνομα «Μαρίνα».

Την Παρασκευή, η Ασφάλεια με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Homeland Security Investigations – HSI) εξάρθρωσε δύο συνεργαζόμενες μεταξύ τους εγκληματικές ομάδες μαστροπών που διαχειρίζονταν συνολικά πάνω από 20 οίκους ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με τη βοήθεια συνεργών τους στη Λατινική Αμερική έπειθαν νεαρές κοπέλες από την Κολομβία να εργαστούν στην Ελλάδα με την υπόσχεση ότι θα εισέπρατταν υψηλές αμοιβές. Αντ’ αυτού αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εξέδιδαν παρακρατώντας το μερίδιό τους από τις εισπράξεις.

Συνελήφθησαν 21 άτομα, ενώ στη δικογραφία συμπεριλήφθηκαν ακόμα επτά με τις κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της εμπορίας ανθρώπων.

Στους διωκόμενους συγκαταλέγεται υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος από κοινού με υπήκοο χώρας της Μέσης Ανατολής έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα νυχτερινό κέντρο στη Δυτική Αττική. Ο τελευταίος είχε βρεθεί πριν από μερικά χρόνια στο επίκεντρο έρευνας των υπηρεσιών ασφαλείας έπειτα από πληροφορίες που τον ενέπλεκαν με τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι συγκεκριμένες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι βρέθηκε στην Ελλάδα έχοντας προηγουμένως αποδράσει από φυλακή στη Μέση Ανατολή όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για κακούργημα. Από την έρευνα πάντως που είχε ακολουθήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο, οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν είχαν επιβεβαιωθεί.

Ο ρόλος της «Μαρίνας»

Κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος είχε η 71χρονη «Μαρίνα». Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για την επονομαζόμενη Greek Mafia, ενώ έχει συμμετοχή στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Είχε συστήσει εταιρεία real estate η οποία φέρεται να έχει υπό τον έλεγχό της πάνω από 12 ακίνητα, ανάμεσα στα οποία και ένα οίκημα στην περιοχή των Εξαρχείων, που χρησιμοποιούνταν για την εγκατάσταση των εκδιδομένων γυναικών. Το 2015 η «Μαρίνα» φέρεται να μεταβίβασε την εταιρεία στην εγγονή της, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να της επιβάλλει, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για καταδολίευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT