Επαναλειτουργία με πλήρη συμμόρφωση

Προ τριημέρου κατέθεσε αίτημα στην υπηρεσία δόμησης να εγκρίνει την αποξήλωση των πολεοδομικών παρανομιών σε ακόμη τέσσερα οικόπεδα στον Πάνορμο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αλλαγή πλεύσης προχωράει η πλευρά του Principote, αλλά και η πολιτεία για την επαναλειτουργία της επιχείρησης.

Προ τριημέρου κατέθεσε αίτημα στην υπηρεσία δόμησης να εγκρίνει την αποξήλωση των πολεοδομικών παρανομιών σε ακόμη τέσσερα οικόπεδα στον Πάνορμο. Παράλληλα, με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο «τσιμεντάδικο» της Μυκόνου.

Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος (όπως αποκάλυψε η «Κ» την προηγούμενη Παρασκευή) να επιτρέψει στο Principote να λειτουργήσει σε δύο από τα έξι οικόπεδα που καταλαμβάνει προκάλεσε αντιδράσεις σε υψηλό επίπεδο εντός και εκτός της κυβέρνησης. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται ότι υπήρξε επανεξέταση του ζητήματος.

Η μία από τις τρεις εταιρείες που λειτουργούν το Principote (Αpollon Trans ΙΚΕ) κατέθεσε πριν από τρεις ημέρες στην υπηρεσία δόμησης Σύρου αίτηση για την αποξήλωση και απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών σε ακόμη τέσσερα οικόπεδα στον Πάνορμο.

Πρόθεση της επιχείρησης είναι πλέον να αποκαταστήσει πλήρως τις πολεοδομικές παραβάσεις (πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων).

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στην «Κ» ότι το Principote θα ανοίξει εφόσον συμμορφωθεί πλήρως, τονίζοντας ότι το πρόστιμο των 13 εκατ. ευρώ έχει ήδη καταλογιστεί.

Μάλιστα από την Τετάρτη βρίσκεται ξανά στη Μύκονο κλιμάκιο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της ΑΑΔΕ, που επισκέφθηκε το Principote για να ελέγξει το πόρισμα των ιδιωτών ελεγκτών δόμησης σχετικά με το τι έχει κατεδαφιστεί.

Να σημειωθεί ότι το εστιατόριο Concept στο Nammos επαναλειτούργησε πριν από δύο εβδομάδες μετά την υλοποίηση όλων των κατεδαφίσεων – εξακολουθεί όμως να εκκρεμεί το πόρισμα των επιθεωρητών για την ανατολική πλευρά του ίδιου συγκροτήματος, που περιλαμβάνει εστιατόριο, κτίριο καταστημάτων κ.ά.

Κλιμάκιο των επιθεωρητών στο Principote – Συλλήψεις στο μεγαλύτερο «τσιμεντάδικο» της Μυκόνου.

Οι επιθεωρητές και η ΑΑΔΕ, μαζί με δυνάμεις της αστυνομίας και τον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου πραγματοποίησαν προχθές έφοδο στην οικοδομική επιχείρηση του Νίκου Σαντοριναίου.

Η επιχείρηση λειτουργούσε παράνομα λατομικό χώρο – σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν έξι άτομα (προσήχθησαν στη Σύρο), ανάμεσα στους οποίους και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ κατασχέθηκαν έξι βαριά μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη και μεταφορά υλικών.

Παράλληλα πραγματοποιείται φορολογικός έλεγχος, ενώ ερευνώνται καταγγελίες για την ίδια επιχείρηση (και μια ακόμη) περί συνέχισης της οικοδομικής δραστηριότητας, παρά την απαγόρευση που ισχύει εδώ και δύο έτη στην εκτός σχεδίου περιοχή του νησιού.

Τέλος, χθες πραγματοποιήθηκε παρουσία του εισαγγελέα «έφοδος» της αστυνομίας στο ξενοδοχείο «Αναστασία» στην Αγία Αννα, καθώς είχε καταλάβει παράνομα με ξαπλώστρες μεγάλο κομμάτι του αιγιαλού. Εγιναν συλλήψεις, ενώ οι ξαπλώστρες απομακρύνθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT