Πυρκαγιές: Με επίγεια και εναέρια μέσα συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις

Πυρκαγιές: Με επίγεια και εναέρια μέσα συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις

Οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει 960 άτομα με 480 οχήματα, στο πλαίσιο της συνδρομής τους στην πρόληψη πυρκαγιών.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επίγεια και εναέρια μέσα συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη, Ψαχνά Ευβοίας και Θίσβη Θηβών.

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στην Αλεξανδρούπολη από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη CL-415, ένα αεροσκάφος PZL και δύο ελικόπτερα CHINOOK.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν επίσης δύο ομάδες 20 ατόμων του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», δύο ομάδες του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ 10 ατόμων, προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα, βυτιοφόρα και οχήματα γενικής χρήσης.

Στα Ψαχνά Ευβοίας, επιχειρούν δύο Α/Φ PZL και ένα Α/Φ CL-215, ενώ στη Θίσβη Θηβών συνδράμει ένα Α/Φ PZL.

Επίσης έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ότι σημερα οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει 960 άτομα με 480 οχήματα, στο πλαίσιο της συνδρομής τους στην πρόληψη πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα έχουν διατεθεί:

– 894 άτομα με 447 οχήματα για περιπολίες χερσαίας επιτήρησης και

– 66 άτομα με 33 οχήματα για περιφρούρηση περιοχών.

«Περαιτέρω με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα για όλη την επικράτεια:

Εκπομπή 30 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (180 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

Πτήσεις ελικοπτέρου KIOWA στον Έβρο, ελικοπτέρου KIOWA στις περιοχές Μαγνησίας και Φθιώτιδας και ενός αεροσκάφους P2002-JF στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης.

Τέλος το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τηρούν τις προβλεπόμενες ετοιμότητες με μέγιστο χρόνο ετοιμότητας τις 4 ώρες και το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή