Χανιά: Ταυτοποιήθηκαν οι γονείς 4 βρεφών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες

Χανιά: Ταυτοποιήθηκαν οι γονείς 4 βρεφών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες

Μετά το αποτέλεσμα των τεστ, σε δύο ζευγάρια από την Αυστραλία και ένα ζευγάρι Ιταλών επετράπη να πάρουν τα παιδιά τους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η διαδικασία της ταυτοποίησης των γονιών βρεφών που γεννήθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων από παρένθετες μητέρες, μέσω της μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Την Παρασκευή εστάλησαν τα αποτελέσματα για τέσσερα από τα εννέα μωρά που φιλοξενούνται στη Μονάδα Νεογνών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Μετά το αποτέλεσμα των τεστ, σε δύο ζευγάρια από την Αυστραλία και ένα ζευγάρι Ιταλών επετράπη να πάρουν τα παιδιά τους, με τη θετική γνωμοδότηση της εισαγγελέως.

Το ζευγάρι από την Ιταλία αποχώρησε με δίδυμα και τα δύο ζευγάρια από την Αυστραλία έλαβαν επίσης τα μωρά τους αντίστοιχα.

Για την υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών έχουν ασκηθεί διώξεις από την ελληνική Δικαιοσύνη. 

Αναμένονται τα αποτελέσματα για τέσσερα ακόμα μωρά -δύο δίδυμα και άλλα δύο- αφού έχουν εμφανιστεί και έχουν δώσει δείγμα DNA ένα ζευγάρι Ιταλών, ένα ζευγάρι Βρετανών και ένα ζευγάρι Ελλήνων.

Τη Δευτέρα, οι γονείς που πήραν τα μωρά θα επιστρέψουν στο νοσοκομείο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ οι γιατροί της Μονάδας Νεογνών θα εξετάσουν τα βρέφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT