Ανοικτοί οι δρόμοι στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ανοικτοί οι δρόμοι στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Η κυκλοφορία στον άξονα Τρικάλων - Λάρισας θα αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες, παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Θεσσαλονίκης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πορεία αποκατάστασης του οδικού δικτύου που υπέστη ζημιές λόγω της κακοκαιρίας Daniel αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, τονίζοντας πως στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι οδικές αρτηρίες είναι πλέον ανοικτές, εκτός από τον άξονα Τρικάλων Λάρισας, στον οποίο κινούνται μόνο οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο Γιάννης Αρτοποιός διαβεβαίωσε ότι στον άξονα Τρικάλων – Λάρισας θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία τις επόμενες ώρες, ενώ πρόσθεσε πως στην περιοχή της Μαγνησίας, αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί το οδικό δίκτυο προς Ζαγορά Πηλίου.

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως είναι ανοικτός, ωστόσο η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή και το κύριο πρόβλημα είναι το πλημμυρικό φαινόμενο, το οποίο αρχικά εκτεινόταν σε 3 χιλιόμετρα ενώ πλέον έχει περιοριστεί στο 1 χιλιόμετρο.

Επιπλέον, σημείωσε πως οι εργασίες για την απόδοση του οδικού δικτύου στην κυκλοφορία συνεχίζονται με κάθε διαθέσιμο μέσο, ενώ η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή, χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών που βρίσκονται στα σημεία.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο λέγοντας πως έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και εκτίμησε πως για την αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτηθεί αρκετό χρονικό διάστημα.

Πάνω από 4.500 διασώσεις και απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, από την Τρίτη μέχρι και σήμερα η Πυροσβεστική έχει προβεί σε 4.570 διασώσεις και απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία, ενώ το επιχειρησιακό κέντρο έχει δεχτεί συνολικά 11.394 κλήσεις από όλη την επικράτεια.

Αναλυτικά, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την κακοκαιρία, η Πυροσβεστική έχει λάβει 8.822 κλήσεις (2.558 στη Μαγνησία, 2.920 στη Λάρισα, 1.885 στην Καρδίτσα, 1.339 στα Τρίκαλα).

Αναφορικά με τις διασώσεις και τους απεγκλωβισμούς πολιτών, στη Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί 634 διασώσεις, στη Λάρισα 1.328, στην Καρδίτσα 896 και στα Τρίκαλα 676.

Για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, σε Παλαμά και Σοφάδες πραγματοποιείται μόνο απάντληση υδάτων, ενώ οι οικισμοί Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινά, Ψαθοχώρι, Καλογριανά και Πεδινό έχουν ερευνηθεί στο σύνολο τους.

Στα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα στο ορεινό δίκτυο προς Ασπροπόταμο ο εφοδιασμός με είδη πρώτης ανάγκης γίνεται με ελικόπτερο, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, που πρόσθεσε ότι στα μεγάλα Καλύβια πραγματοποιούνται απαντλήσεις υδάτων, ενώ στην Πηνειάδα προωθούνται είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.

Τέλος στη Λάρισα, στη συνοικία Γιάννουλη πραγματοποιούνται μεταφορές ατόμων για λόγους υγείας και προληπτικούς λόγους, ενώ στον Αγιο Θωμά, Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο Λάρισας πραγματοποιούνται απαντλήσεις υδάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή