Θεσσαλία: 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Υποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Θεσσαλία: 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Υποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης

Νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για τη δημόσια υγεία στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel, έδωσε κατά την ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Οπως ανέφερε, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία, συνεχίζεται η διανομή εξοπλισμού προστασίας στους κατοίκους χωριών της Καρδίτσας, δηλαδή γαλότσες, μάσκες, γάντια. Πρόκειται για την τρίτη διανομή που γίνεται.

Σχετικά με τα ζητήματα υγείας, η κ. Αγαπηδάκη υπογράμμισε ότι στις 26 δομές υγείας του ΕΣΥ προσήλθαν 1.429 άτομα το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν καταγραφεί 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Συνολικά έχουν διαγνωστεί 181 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού.

Σχετικά με τις νοσηλείες, υπάρχουν τρεις επιπλέον για γαστρεντερίτιδα και επτά για λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο νοσοκομείο Λάρισας ελέγχονται δύο ύποπτα περιστατικά λεπτοσπείρωσης, ενώ ο πρώτος έλεγχος ήταν αρνητικός.

Σχετικά με τα κουνούπια, είπε ότι αύριο θα υπάρχουν αποτελέσματα από τις παγίδες ενώ ο έλεγχος για προνύμφες ήταν αρνητικός.

Η κ. Αγαπηδάκη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα μηχανήματα και τα συνεργεία που θα συνδράμουν στον καθαρισμό από τις λάσπες.

Τέλος, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές αλλά έδωσε έμφαση στα θέματα δημόσιας υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγω από την περιοχή αν δεν βεβαιωθώ ότι όλοι είναι υγιείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT