Κακοκαιρία Elias: Αγωνία στο Πήλιο – Οριακή κατάσταση σε Μηλίνα, Χόρτο, Πλατανιά

Κακοκαιρία Elias: Αγωνία στο Πήλιο – Οριακή κατάσταση σε Μηλίνα, Χόρτο, Πλατανιά

Υπό καταρρακτώδη βροχή οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος στον Πλατανιά. Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μηλίνας-Τρικερίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή χαρακτηρίζουν στελέχη του δήμου Νοτίου Πηλίου την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, εκφράζοντας φόβους για τις πιθανές συνέπειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ραμματά, τα ρέματα και τα ποτάμια έχουν φουσκώσει και πάλι, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στην περιοχή μετά το μεσημέρι. Οπως ανέφερε, η κατάσταση σε Χόρτο και Πλατανιά παραμένει κρίσιμη, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μηλίνα, όπου ο μεγάλος όγκος νερού πλημμύρισε τους δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως το παραδοσιακό ψαροχώρι της Μηλίνας είχε υποστεί ολική καταστροφή από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Θετικό πάντως είναι ότι η βροχόπτωση περιορίστηκε κάπως νωρίς το απόγευμα, με την αγωνία να επικεντρώνεται στις συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τις βραδινές ώρες.

«Εχουμε μηχανήματα σε όλη την έκταση του δήμου. Ενα μηχάνημα επιχειρεί στο πλαϊνό αποστραγγιστικό αυλάκι του Χόρτου, γιατί προκλήθηκε πρόβλημα με φερτά υλικά από το νερό», σημείωσε ο κ. Ραμματάς.

Υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος στον Πλατανιά, από μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο σημείο της εκβολής του ρέματος, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα επιχειρήσει ερπυστριοφόρο μηχάνημα με σφυρί για την απομάκρυνση της κατεστραμμένης γέφυρας.

Νωρίτερα, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας έγινε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από τις 15.15, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και τον μεγάλο όγκο νερού και μέχρι την αποκατάστασή τους, στην επαρχιακή οδό Μηλίνας – Τρικερίου.

Με πληροφορίες από magnesianews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή