Ακατάλληλο παραμένει το νερό στον Βόλο – Τι ισχύει στις άλλες περιοχές

Ακατάλληλο παραμένει το νερό στον Βόλο – Τι ισχύει στις άλλες περιοχές

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.208 λήψεις δειγμάτων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαιροποιημένα στοιχεία αναφορικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, μετά τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές από τις πλημμύρες, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Οπως επισημαίνεται, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.208 λήψεις δειγμάτων, ενώ με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων στον Βόλο το νερό κρίνεται ακατάλληλο έως ότου ανακοινωθούν νέες οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν δειγματοληψίες καθημερινά. Για τους υπόλοιπους πληγέντες δήμους τα στοιχεία καθορίζονται ως εξής:

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Αφετών και τον οικισμό Κορόπης Μηλεών.

Δήμος Αγιάς: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τη δημοτική κοινότητα Αγιάς και τις τοπικές κοινότητες Δήμητρας, Αμυγδαλής, Στομίου και Καστρίου.

Δήμος Σοφάδων: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Καππαδοκικού και Πασχαλίτσας.

Δήμος Μουζακίου: Το νερό κρίνεται ακατάλληλο για τις τοπικές κοινότητες Αμυγδαλής, Ανθοχωρίου, Βατσουνιάς, Δρακότρυπας, Ελληνοκάστρου, Κρυοπηγής, Οξυάς, Πευκοφύτου, Πορτής και Αγίου Ακακίου.

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για ολόκληρο τον δήμο.

Δήμος Τρικκαίων: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για την τοπική κοινότητα Ελληνοκάστρου.

Εκτός από τις αλλαγές στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Αγιάς, Σοφάδων, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Τρικκαίων με τις υποσημειώσεις που επισημαίνονται, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενη ενημέρωση του υπουργείου.

Σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λπ.). Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά.

Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT