«Ανακαίνιση» με λοστούς στο ΕΚΠΑ

«Ανακαίνιση» με λοστούς στο ΕΚΠΑ

Ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με απειλές κατά του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Ιωάννη Εμμανουήλ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χτυπούσαν επί ώρα τον τοίχο της κοσμητείας με μένος και τελικά τον διαπέρασαν σε δύο σημεία! Ενα ακόμη επεισόδιο στη μακρά λίστα των επιθέσεων κουκουλοφόρων κατά πανεπιστημιακών σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αυτή τη φορά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επίθεση ξεκίνησε στο ίδρυμα και η στοχοποίηση συνεχίστηκε στο Διαδίκτυο με ευθείες απειλές. «Ενημερώθηκα από την επιστασία ότι γύρω στις 8 το βράδυ, ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα ήλθαν στον χώρο της γραμματείας και των γραφείων της κοσμητείας και προσπάθησαν με λοστούς να σπάσουν τις πόρτες. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν», ανέφερε χθες στην «Κ» ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Ιωάννης Εμμανουήλ. Ομως, δεν το έβαλαν κάτω. «Οπως προκύπτει από τα σημάδια, χτύπησαν τον τοίχο σε 4-5 σημεία με λοστούς. Σε δύο σημεία κατάφεραν να δημιουργήσουν διαμπερές άνοιγμα. Τώρα προσπαθούμε να τα κλείσουμε», προσέθεσε ο ίδιος.

Η επίθεση αποδίδεται σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς σε ιστοσελίδα που συνδέεται με τον ίδιο χώρο υπήρξε ανάρτηση για τα γεγονότα. «Αγαπητέ Γιάννη, χτυπούσαμε αλλά δεν ήσουν εκεί… Δεν πειράζει όμως, γιατί μπορεί το γραφείο σου να ξαναβρεθεί στον δρόμο μας, αρκεί να συνεχίσεις έτσι», απειλούν και ειρωνεύονται τον κ. Εμμανουήλ οι συντάκτες της ανάρτησης, η οποία συγκεκριμένα λέει: «Στις 31 Οκτωβρίου αποφασίσαμε να κάνουμε μια “ανακαίνιση” στο γραφείο του Ιωάννη Εμμανουήλ, κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, γκρεμίζοντας έναν τοίχο του. Οι λόγοι της επιλογής μας υπήρξαν ξεκάθαροι. Είναι γνωστές σε όλ@ μας οι θέσεις του για τους μπάτσους στις σχολές. Ο ρόλος του είναι ρόλος επικροτητή και αρωγού της επιβολής της κρατικής αυταρχικότητας μέσα στο πανεπιστήμιο. Η καταστολή στα πανεπιστήμια, με τελευταίο δείγμα και αποκορύφωμα το γκρέμισμα του στεκιού στο Πολυτεχνείο, δεν ήρθε από το πουθενά. Οι κινήσεις του κράτους βρίσκουν τους ιδανικούς συνεργάτες σε ανθρώπους όπως ο Μπουντουβής (σημείωση: πρόκειται για τον πρύτανη του ΕΜΠ) και ο Εμμανουήλ, με τέτοιες απόψεις και εξουσία, ενώ από την άλλη πρυτάνεις, κοσμήτορες κ.λπ. βρίσκουν παρηγοριά στις κανιβαλιστικές πολιτικές που πλήττουν τα συμφέροντά μας. Μια αμφίδρομη σχέση αγάπης. Ετσι λοιπόν και εμείς δείξαμε ότι δεν είναι μόνο το κράτος που μπορεί να γκρεμίσει. Αρκούν λίγα εργαλεία και καλά συντρόφια! Οι άνθρωποι με ευθύνες έχουν ονόματα, διευθύνσεις και γραφεία».

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό, όπως και ο πρύτανης του ιδρύματος, Γεράσιμος Σιάσος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή