Στη Θεσσαλία την Πέμπτη αντιπροσωπεία υπουργών της Ε.Ε.

Στη Θεσσαλία την Πέμπτη αντιπροσωπεία υπουργών της Ε.Ε.

Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύσει στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας θα βρεθεί την Πέμπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με αντιπροσωπεία ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους υπουργούς της Βουλγαρίας, Κίριλ Βατέφ, της Κύπρου, Πέτρο Ξενοφώντος, της Μάλτας, Αντον Ρεφάλο και την υφυπουργό της Σλοβενίας, Εύα Κνεζ.

Μετέχουν επίσης οι πρέσβεις της Ισπανίας, Κάρλες Κασαχουάνα, της Κροατίας, Αλεξάνταρ Σούνκο και της Μάλτας, Τζόζεφ Κουστσιέρι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις κυβερνήσεις χωρών που έχουν στείλει αντιπροσωπείες.

Την Τετάρτη, ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τη Μάλτα καθώς και τον πρέσβη της νησιωτικής χώρας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα πεδία στα οποία υπάρχει δυνατότητα ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών, όπως είναι η κτηνοτροφία και η αλιεία στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη συνέχεια ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε με τη Σλοβένα υφυπουργό, Εύα Κνεζ, με την οποία συζήτησαν κυρίως για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες με κοινό παρονομαστή την κλιματική κρίση.

Στις συναντήσεις ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξουν από κοινού οι μεσογειακές χώρες, για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα, στον πρωτογενή τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή