Νεκρή 23χρονη στην Κυψέλη: Οι καταθέσεις γειτόνων και οι συλλήψεις συγγενών

Νεκρή 23χρονη στην Κυψέλη: Οι καταθέσεις γειτόνων και οι συλλήψεις συγγενών

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της 23χρονης γυναίκας από την Κυψέλη αποκαλύπτει η «Κ», μετά τη σύλληψη της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς της νέας γυναίκας που βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στις 8 Οκτωβρίου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της 23χρονης γυναίκας από την Κυψέλη αποκαλύπτει η «Κ», μετά τη σύλληψη της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς της νέας γυναίκας που βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε μία κουβέρτα.

Στις 9 Οκτωβρίου 2021, η 59χρονη μητέρα του θύματος είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης για να δηλώσει την εξαφάνισή της. Η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η κόρη της είχε αποχωρήσει από το σπίτι που διέμεναν μαζί στις 20:00 της 7ης Οκτωβρίου. 

Στις 8 Οκτωβρίου, πτώμα αγνώστων στοιχείων είχε βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία-νεκροτομή. Ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις». Από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε μεταξύ άλλων ότι επρόκειτο για την 23χρονη, η οποία ήταν έγκυος και μητέρα. 

Καταθέσεις γειτόνων

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συστάθηκε ειδική ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν πολύωρες και επαναλαμβανόμενες εξετάσεις μαρτύρων που διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και μαρτύρων που εργάζονταν σε καταστήματα κοντά στην πολυκατοικία. 

Από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι η 57χρονη σπιτονοικοκυρά αλλά και η αδελφή της 23χρονης είχαν κακοποιητική συμπεριφορά (ξυλοδαρμοί, απειλές, προσβολές κ.λπ.) σε βάρος της και την εξανάγκαζαν να επαιτεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., κατά την επαιτεία, η 23χρονη συνοδευόταν είτε από την αδερφή της είτε από τη σπιτονοικοκυρά. Παράλληλα, η 57χρονη φέρεται να κανόνιζε ερωτικές συναντήσεις της 23χρονης με άνδρες, έναντι αμοιβής. 

Οσον αφορά τα παιδιά του θύματος, ένοικος της πολυκατοικίας κατέθεσε πως είχε ακούσει τη σπιτονοικοκυρά να τα χτυπάει με «ξύλινο αντικείμενο». Η μητέρα της 23χρονης φέρεται να ήταν παρούσα στα προαναφερόμενα γεγονότα, χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια να εμποδίσει τις πράξεις.

Η 59χρονη μητέρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, η 23χρονη αδερφή για ανθρωποκτονία με δόλο και συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου και η 57χρονη σπιτονοικοκυρά που φιλοξενούσε την έγκυο μητέρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπορία ανθρώπου κατά συρροή, διακοπή κύησης, ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για σωματική βλάβη ανηλίκου, μετά τις καταγγελίες γειτόνων πως κακοποιούσε τα παιδιά του θύματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT