Μετρό – Τραμ: Δεν εκτελούνται δρομολόγια

Μετρό – Τραμ: Δεν εκτελούνται δρομολόγια

«Λόγω άρνησης συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση λειτουργίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεκόπησαν τελικά, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, τα δρομολόγια του μετρό (Γραμμή 1, 2 και 3) και του τραμ, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσαν από νωρίς το μεσημέρι έξι σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Παρά το γεγονός πως η στάση εργασίας τους κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο, μετά από προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας, εν τέλει πραγματοποιήθηκε.

Με ανακοίνωση της στις 10:39 μ.μ., η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, ενημερώνει πως τα δρομολόγια του μετρό και του τραμ διεκόπησαν ως τη λήξη της κυκλοφορίας και τονίζει πως η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διασφάλιση της διεξαγωγής των σημερινών δρομολογίων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού.

«Ωστόσο, λόγω άρνησης συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας και απαγόρευσε την υλοποίησή της, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των δικτύων του μετρό και του Τραμ. Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που υπέστη από τη σημερινή αιφνιδιαστική απεργιακή κινητοποίηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοίνωσή τους στις 11:43 μμ οι διοικήσεις των έξι σωματείων της ΣΤΑ.ΣΥ. γνωστοποιούν πως, μετά από θυελλώδεις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των σωματείων τους, η εξαγγελθείσα στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί, αναστέλλεται.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία είχαν ανακοινώσει την πραγματοποίηση της στάσης εργασίας, αναφέροντας: «Επειδή υπάρχουν άρθρα στη συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται. Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει. Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο Mεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία. Οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή