Κατάληψη στο ΕΜΠ: 67 ψήφισαν υπέρ, 700 κατά και τελικά… έκλεισε η σχολή

Κατάληψη στο ΕΜΠ: 67 ψήφισαν υπέρ, 700 κατά και τελικά… έκλεισε η σχολή

Παρότι οι 67 σε 130 παρόντες αποφάσισαν κατάληψη της σχολής, ορισμένοι φοιτητές διοργάνωσαν δική τους ηλεκτρονική δημοσκόπηση, χρησιμοποιώντας το επίσημο σύστημα των μαθημάτων του ΕΜΠ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη αποφάσισαν, και τελικά έκαναν, 67 φοιτητές στο ΕΜΠ, ενώ σε ηλεκτρονική ψηφοφορία 700 φοιτητές ζητούσαν να γίνουν τα μαθήματα.

Ειδικότερα προ ημερών αποφασίσθηκε κατάληψη για σήμερα, Παρασκευή του Νέου Κτιρίου της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Σε συνέλευση φοιτητών η πρόταση για κατάληψη συγκέντρωσε με 67 ψήφους σε 130 παρόντες. 

Την Πέμπτη, περί τις 8 το βράδυ, ομάδα 15 ατόμων πήγαν στο Νέο Κτίριο για να το κλειδώσουν, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα εισόδου φοιτητών και καθηγητών, που θα ήθελαν να οργανωθούν μαθήματα. Εκείνη την ώρα μάλιστα, οι 15 ενημέρωσαν για το θέμα τον κοσμήτορα της Σχολής κ. Παναγιώτη Τσανάκα. Η συζήτηση ήταν έντονη με λεκτικούς προπηλακισμούς του κ. Τσανάκα.

Κατόπιν τούτου, ο κοσμήτορας με μήνυμά του ενημέρωσε τους διδάσκοντες της σχολής ότι δεν επρόκειτο να γίνουν τα σημερινά μαθήματα. Εχει σημασία πάντως και αυτό που επισημαίνει ο κ. Τσανάκας, σε υστερόγραφό του στο ίδιο μήνυμα, προς τους διδάσκοντες και τους συνεργάτες της σχολής:

«Το πιο οδυνηρό μέρος της επικοινωνίας μας (σημ.: με τους φοιτητές) ήταν η απόπειρα να εξομοιώσουν τη σημερινή κατάληψη της Σχολής μας, με εκείνη του 1973. Ξέχασαν οι δυστυχείς ότι (α) το 73 υπήρχε δικτατορία, και (β) οι τότε φοιτητές δεν απαγόρευσαν την είσοδο σε κανένα κτίριο…».

Ωστόσο, παρότι οι 67 σε 130 παρόντες αποφάσισαν κατάληψη της σχολής, ορισμένοι φοιτητές διοργάνωσαν δική τους ηλεκτρονική δημοσκόπηση, χρησιμοποιώντας το επίσημο σύστημα των μαθημάτων του ΕΜΠ, με την ερώτηση «Τι προτιμάτε να κάνουμε στις 15 Δεκεμβρίου;» Ιδού οι απαντήσεις που καταγράφηκαν:

  • Κανονική διά ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων: 584 αποκρίσεις (67,7%)
  • Ηλεκτρονική διεξαγωγή των μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης: 115 (13,3%)
  • Αναστολή μαθημάτων, με ενδεχόμενη συμπίεση της εξεταστικής περιόδου: 138 (16%)
  • Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ: 26 (3%).
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή