Λιμενικό – Κοκαΐνη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος

Λιμενικό – Κοκαΐνη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος

Η «Κ» φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τη δράση των ναρκεμπόρων που διατηρούσαν κρησφύγετο στο Κερατσίνι. Προφυλακισμένοι οι δύο λιμενικοί.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια τριώροφη παλιά μονοκατοικία επί της οδού Αισχύλου 13 στο Κερατσίνι αποθήκευαν την κοκαΐνη που υπεξαιρούσαν από την αποθήκη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά τα μέλη του κυκλώματος ναρκεμπόρων στο οποίο κατηγορούνται ότι συμμετείχαν δύο στελέχη του Λιμενικού.

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που έφεραν στο φως την υπόθεση εντόπισαν για πρώτη φορά το κρησφύγετο στις αρχές Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του βασικού υπόπτου, σημαιοφόρου του Λιμενικού και στελέχους της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά.

Λιμενικό – Κοκαΐνη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος-1

Στις 3 Νοεμβρίου συγκεκριμένα εντοπίστηκε να πηγαίνει στο Κερατσίνι με τη μοτοσικλέτα του, την οποία στάθμευσε σε παρακείμενο δρόμο. Εβγαλε το κράνος του, φόρεσε ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ και κινήθηκε πεζή προς την είσοδο της μονοκατοικίας. Συναντήθηκε βιαστικά με μια γυναίκα που τον περίμενε στην είσοδο, με τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. να διακόπτουν την παρακολούθηση για να μη γίνουν αντιληπτοί.  

Η σκηνή καταγράφηκε από μυστικούς αστυνομικούς, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ».

Λιμενικό – Κοκαΐνη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος-2

Η γυναίκα ταυτοποιήθηκε ως η 63χρονη ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη του κρησφύγετου και συνελήφθη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στο διάστημα πάντως που μεσολάβησε από τον εντοπισμό του κρησφύγετου μέχρι την επιχείρηση της 16ης Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση το σπίτι, καταγράφοντας μία προς μία τις συνολικά 32 επισκέψεις του διωκόμενου σημαιοφόρου του Λιμενικού και ενός ακόμα συνεργού του. Σε καθεμιά απ’ αυτές είτε εισέπρατταν χρήματα είτε παρέδιδαν ναρκωτικά. Σχετικά φωτογραφικά στιγμιότυπα φέρνει στο φως η «Κ».

Οπως είναι ήδη γνωστό, ο σημαιοφόρος αλλά και ο προϊστάμενός του, διοικητής της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που επίσης συνελήφθη, έκλεβαν κοκαΐνη από την αποθήκη με τα κατασχεμένα ναρκωτικά και την αντικαθιστούσαν με κόλλα πλακιδίων σε σκόνη.

Λιμενικό – Κοκαΐνη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος-3

Κι αυτό προκειμένου οι σάκοι με τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που είχαν ζυγιστεί και σφραγιστεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους, να μην αποδειχθούν λιποβαρείς κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης –παρουσία εισαγγελέα– τη στιγμή της καύσης τους. Στη συνέχεια κατηγορούνται ότι έδιναν τα ναρκωτικά στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος για περαιτέρω διακίνηση.

Λιμενικό – Κοκαΐνη: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος-4

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι συνολικά τρεις σάκοι με κατασχεμένα ναρκωτικά που φυλάσσονταν στην αποθήκη του Κεντρικού Λιμεναρχείου έφεραν παραβιασμένες σφραγίδες. Οι δύο περιείχαν κοκαΐνη 355 κιλών που είχε κατασχεθεί σε κοντέινερ με μπανάνες στο Γ΄ Τελωνείο του Πειραιά και ο τρίτος 46 κιλά κόκας που είχαν κατάσχει τα ίδια τα κατηγορούμενα στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 12 άτομα. Κατηγορούνται ότι διακίνησαν κοκαΐνη 7 κιλών αξίας 1,2 εκατ. ευρώ. Οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν, ενώ οι δύο λιμενικοί έχουν πια προφυλακιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή