Υπ. Παιδείας προς σχολές υπό κατάληψη: «Κάντε τις εξετάσεις ηλεκτρονικά»

Υπ. Παιδείας προς σχολές υπό κατάληψη: «Κάντε τις εξετάσεις ηλεκτρονικά»

Το υπουργείο έστειλε εγκύκλιο προς τα πανεπιστήμια, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η «Κ»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάντε τις εξετάσεις ηλεκτρονικά». Αυτό λέει το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολές που λόγω των συνεχιζόμενων φοιτητικών καταλήψεων, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απώλειας της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου.

Το υπουργείο έστειλε εγκύκλιο προς τα πανεπιστήμια, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η «Κ», με την οποία τους υπενθυμίζει ότι με βάση το νόμο έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν ψηφιακά τις εξετάσεις (και τα μαθήματα) στην περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος.

Φυσικά, λόγω του αυτοδιοίκητου, τα ΑΕΙ πρέπει να αποφασίσουν τον τρόπο που θα οργανωθούν οι εξετάσεις, εάν δηλαδή θα κάνουν τηλε-εξετάσεις ή διά ζώσης.

Ηδη σχολές – ενδεικτικά των Χημικών Μηχανικών, Ναυπηγών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ – έχουν προσδιορίσει τα χρονικά περιθώρια εντός των οποίων «αντέχουν» να γίνονται καταλήψεις χωρίς την απώλεια της εξεταστικής. Ενδεικτικά το τελεσίγραφο της ΣΕΦΜΕ λήγει στις 7 Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT