Καταλήψεις: Αγώνας δρόμου ώστε να μην χαθεί η εξεταστική

Καταλήψεις: Αγώνας δρόμου ώστε να μην χαθεί η εξεταστική

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτόνωση των καταλήψεων ελπίζει να πετύχει το υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο που έστειλε την Πέμπτη στα ΑΕΙ, στην οποία τους υπενθυμίζει ότι με βάση το νόμο μπορούν να κάνουν μαθήματα και εξετάσεις εξ αποστάσεων στην περίπτωση που υπάρχει κώλυμα στη διά ζώσης υλοποίησής τους.

Ο λόγος που συντρέχει τώρα είναι οι καταλήψεις σχολών από φοιτητές, που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια για θεσμοθέτηση μη κρατικών ΑΕΙ.

Αυτό άλλωστε είναι το κεντρικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης της Συνόδου Πρυτάνεων, την οποία ζήτησε ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και θα συγκληθεί τη Δευτέρα.

Βέβαια, «καθώς τα ΑΕΙ είναι αυτοδιοίκητα, είναι απόφαση κάθε πανεπιστημιακού να επιλέξει τον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασης των φοιτητών του» όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από την πλευρά της, με επιστολή ζητά από την ηγεσία του υπ. Παιδείας «να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, ώστε να μην χαθεί καμία εξεταστική».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση ανακοινώσεις, όπως της Κοσμητείας των Μεταλλειολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, η οποία προτρέπει τους φοιτητές να συνεχίσουν τον “αγώνα” τους, αφήνοντας πρακτικά στη μοίρα τους όσους αγωνιούν για το εξάμηνο και αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Παρατηρείται βέβαια και το εξής: Ενώ μία συνέλευση έχει κερδηθεί από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για λήξη της κατάληψης, η Διοίκηση ανακοινώνει πως η Σχολή θα παραμείνει κλειστή και την επόμενη μέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT