Ξεκινά η διαπραγμάτευση για τα «20 + 20» F-35

Ξεκινά η διαπραγμάτευση για τα «20 + 20» F-35

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έφτασε η επιστολή του Aμερικανού υπουργού Eξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν που δίνει το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την πώληση F-35 στην Ελλάδα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έφτασε η επιστολή του Aμερικανού υπουργού Eξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν που δίνει το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την πώληση F-35 στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας γνωστοποίησε ότι η απάντηση των Αμερικανών για τα «20 + 20» F-35 έφτασε στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το πλαίσιο συμφωνίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στους επόμενος μήνες, και για την ώρα τα δύο μέρη βρίσκονται στο αρχικό σχέδιο κατάρτισης της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια. 

Οι συνομιλίες αφορούν τα ελληνικά μαχητικά 5ης γενιάς, τον οπλισμό που θα φέρουν αλλά και τις υποδομές που θα απαιτηθεί να υλοποιηθούν στην Ανδραβίδα. 

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελλάδα συμμετέχει ως συμπαραγωγός στο πρόγραμμα των αμερικανικών φρεγατών νέας γενιάς κλάσης «Constellation» ενώ αναφέρθηκε και στην κλάση παράκτιων περιπολικών LCS που παραλαμβάνει δωρεάν η Ελλάδα από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και θα λειτουργήσουν ως «ενδιάμεση λύση» για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Στόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT