Ομόφυλα ζευγάρια: Η Ιεραρχία ετοιμάζει επιστολή προς τους βουλευτές

Ομόφυλα ζευγάρια: Η Ιεραρχία ετοιμάζει επιστολή προς τους βουλευτές

Στις μητροπόλεις από χθες το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες την Κυριακή και καταδικάζει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς όλης της χώρας την προσεχή Κυριακή απέστειλε χθες η Ιερά Σύνοδος σε όλες τις μητροπόλεις. Παράλληλα, από τον νομικό σύμβουλο της Ιεραρχίας γίνεται η επεξεργασία της επιστολής που θα αποσταλεί προς τους βουλευτές. Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η ολοκλήρωση της επιστολής θα γίνει αφού δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, καθώς πρόκειται για ένα καθαρά νομικό κείμενο, που θα αναλύει τις νομικές προεκτάσεις που μπορεί να προκύψουν με βάση το συγκεκριμένο νομοθέτημα, ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα της παρένθετης κύησης, για την οποία από την πλευρά της Εκκλησίας πιστεύουν ότι με δικαστική διεκδίκηση θα κερδηθεί από τους ενδιαφερομένους. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου να συνοδευθεί από πιο «δυναμικές» αντιδράσεις, καθώς υπάρχουν μητροπολίτες που κινούνται σε πιο σκληρή γραμμή και κάποιοι ήδη προγραμματίζουν ενημερωτικές εκδηλώσεις στις μητροπόλεις τους για το προσεχές διάστημα.

Στο κείμενο που θα αναγνωσθεί την Κυριακή στις εκκλησίες, κατ’ αρχάς αιτιολογείται γιατί η Εκκλησία επιλέγει να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πολιτεύεται κατά Θεόν και ποιμαίνει όλους. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνεται σεβαστός. Στο θέμα του λεγομένου “πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων”, η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους».

Τα επιχειρήματα που αναλύονται στο κείμενο είναι εκείνα που διατυπώθηκαν και στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου μετά τη συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα και συμπυκνώνονται στην αναφορά ότι «ο λεγόμενος “γάμος των ομοφυλοφίλων” είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογενείας».

Μάλιστα, ασκείται κριτική τόσο στους συντάκτες όσο και στους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, με παραπομπή και πάλι στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου και στην αναφορά ότι «οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλοφίλων ενηλίκων».

Οσον αφορά την τεκνοθεσία, υπογραμμίζεται ότι ««καταδικάζει τα μελλοντικά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων», ενώ προστίθεται ότι το νομοσχέδιο αφήνει «ανοικτό παράθυρο για τη λεγόμενη “παρένθετη κύηση”, που θα δώσει κίνητρα “για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών” και αλλοίωση του ιερού θεσμού της οικογενείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή