Εκρυβαν όπλα μέχρι και στη σκεπή του σπιτιού

Εκρυβαν όπλα μέχρι και στη σκεπή του σπιτιού

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 35 όπλα.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λαθρεμπόριο όπλων παραπέμπει η υπόθεση εντοπισμού και κατάσχεσης βαρέος οπλισμού τη Δευτέρα στη Φλώρινα. Το οπλοστάσιο βρέθηκε από στελέχη του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας σε σπίτι ζεύγους στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων. Συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διακεκριμένη οπλοκατοχή ένας 53χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών και μίσθωσης ανυψωτικών μηχανημάτων και η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη συμβία του, με καταγωγή από τη Γερμανία. Η τελευταία μάλιστα είχε υπάρξει υποψήφια στις δημοτικές εκλογές του 2019 δηλώνοντας ως ιδιότητα «συνταξιούχος του ΟΤΕ».

Η αρχική έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του ζευγαριού έγινε τη Δευτέρα. Χθες, ωστόσο, κατόπιν υπόδειξης του 53χρονου τα στελέχη του τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας επέστρεψαν και εντόπισαν σε κρύπτη στη σκεπή του σπιτιού επιπλέον πολεμικά τυφέκια, εξαρτήματα όπλων καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 35 όπλα. Μεταξύ αυτών πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων όπως καλάσνικοφ, COLD M-16, ΗΚ-G3A3, Mauser καθώς και πιστόλια, ορισμένα πάντως μη ενεργά λόγω παλαιότητας. Κατασχέθηκαν ακόμα αμυντικού τύπου χειροβομβίδες, χιλιάδες φυσίγγια, κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων καθώς και πυρίτιδα βάρους 72 κιλών. Τέλος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και κυρίως του μεγάλου όγκου του κατασχεμένου οπλισμού, για τα ευρήματα της έρευνας ενημερώθηκαν και τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Βάσει των έως τώρα ευρημάτων οι αστυνομικοί κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο 53χρονος εμπορευόταν τα όπλα και πυρομαχικά, τα οποία πιθανότατα είχε εισαγάγει από την Αλβανία. Εκτιμούν ακόμα ότι χρησιμοποιούσε την πυρίτιδα για να αναγομώνει κάλυκες που περισυνέλεγε από πεδία βολής. Περιγράφεται ως κυνηγός, μέλος σκοπευτικού συλλόγου, δίχως πάντως μέχρι τώρα να έχει προκύψει διασύνδεσή του με ακραίες πολιτικές ομάδες και άρα υπόνοιες για τρομοκρατική δράση. Δεν έχει στο παρελθόν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, με τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. πάντως να διεξάγουν έρευνα στα τηλέφωνά του και στα υπόλοιπα κατασχεμένα ψηφιακά πειστήρια (laptop).

Εις βάρος του ζεύγους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή αντιμετωπίζοντας δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή