Υψηλό ενδιαφέρον για τις θέσεις διοικητών ΥΠΕ, αλλά όχι για τα νοσοκομεία

Υψηλό ενδιαφέρον για τις θέσεις διοικητών ΥΠΕ, αλλά όχι για τα νοσοκομεία

Χαμηλότερο παραμένει, μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις, το ενδιαφέρον για την κάλυψη μίας θέσης διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλό ενδιαφέρον για την κάλυψη μίας από τις 21 θέσεις διοικητών ή αναπληρωτών διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών του υπουργείου Υγείας, κατέδειξε το κάλεσμα για την σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Οπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των επτά θέσεων διοικητών και των 14 θέσεων υποδιοικητών Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για θέσεις με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται. 

Αντίθετα χαμηλότερο ήταν, μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων, το ενδιαφέρον για την κάλυψη μίας θέσης διοικητή και αναπληρωτή διοικητή νοσοκομείου.

Η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου και έως και το μεσημέρι της Τετάρτης, είχαν υποβληθεί συνολικά 527 αιτήσεις για 152 θέσεις. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται την τελευταία ημέρα της προθεσμίας να υποβληθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων όπως έγινε και στην περίπτωση των διοικητών/αναπληρωτών διοικητών των ΥΠΕ.

Ειδικότερα, το 30,6% των αιτήσεων υποψηφίων για τις ΥΠΕ υποβλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, τελευταία ημέρα κατά την οποία ήταν ανοιχτή η διαδικασία. Η δε πλειονότητα των αιτήσεων (137 από τις 229, ήτοι το 59,8%) αφορούσε υποψηφίους ηλικίας 51 ετών και άνω. Εβδομήντα επτά υποψήφιοι (33,6%), ήταν ηλικίας 41 έως 50 ετών και 15 (6,6%) ήταν 31 έως 40 ετών. 

Υπενθυμίζεται ότι για την επιλογή διοικητών/ αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων και ΥΠΕ, εφαρμόζεται πλέον το νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Εσωτερικών, και το οποίο σύμφωνα με την Κυβέρνηση, «επιχειρεί να θέσει πρόσθετα φίλτρα αξιοκρατίας, διαφάνειας και αντικειμενικότητας στην επιλογή των διοικήσεων του δημοσίου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή