Χ. Δούκας: «Η Διπλή Ανάπλαση θα προχωρήσει, όσα εμπόδια κι αν βρούμε»

Χ. Δούκας: «Η Διπλή Ανάπλαση θα προχωρήσει, όσα εμπόδια κι αν βρούμε»

Στο έργο της Διπλής Ανάπλασης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κάνοντας λόγο για διαπιστωμένες παραλείψεις και καθυστερήσεις

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο έργο της Διπλής Ανάπλασης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, κατά την έκτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο για διαπιστωμένες παραλείψεις και καθυστερήσεις.

«Δεσμευόμαστε ότι το έργο της Διπλής Ανάπλασης θα προχωρήσει, όσα εμπόδια κι αν βρούμε μπροστά. Θα τα υπερκεράσουμε, θα τα καταφέρουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και πνεύμα συνεργασίας που επιδιώκουμε από κάθε πλευρά. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της Διπλής Ανάπλασης, για την πόλη και τους δημότες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική Αρχή και δεσμεύθηκε ότι το έργο θα προχωρήσει με σχέδιο. «Είναι ένα πρόγραμμα σημαντικό για το σύνολο των κατοίκων της Αθήνας, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη, την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική», είπε αρχικά κατά την τοποθέτησή του.

«Αδιαμφισβήτητα είναι ένα πρόγραμμα πολύπλοκο, που για να υλοποιηθεί χρειάζεται την ενεργή συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων, του Δήμου Αθηναίων, του Δημοσίου, του ερασιτεχνικού σωματείου του Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα. Στο σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με το πρόγραμμα αυτό, κατάλαβα ότι δεν επέδειξαν όλοι την ίδια ζέση για να τρέξει το έργο με τους ταχείς ρυθμούς που είναι απαραίτητοι», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, προχωρώντας σε εκτενή ενημέρωση, ανέφερε πως «δεν βρήκαμε καμία τεκμηρίωση, κανέναν προγραμματισμό, συντονισμό και προώθηση των σύνθετων και αλληλοσχετιζόμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν».

«Δεν μας παραδόθηκε ένα συνολικό πρόγραμμα υλοποίησης, μια εικόνα του τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και τι έχει προγραμματιστεί να γίνει, ώστε να μπορέσουμε άμεσα να συνεχίσουμε τις όποιες εργασίες έγιναν. Δεν βρήκαμε στον Δήμο Αθηναίων, που έχει τον συνολικό συντονισμό των δράσεων, καμία θεσμική διοικητική δομή που να συντονίζει τους πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, να φροντίζει ώστε έγκαιρα να υλοποιούνται οι δράσεις και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, που εκ του νόμου πρέπει να υλοποιούν τις μελέτες και έργα του προγράμματος, είχαν παραγκωνιστεί από την προηγούμενη διοίκηση σε δευτερεύοντα ρόλο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, ο κ. Δούκας σημείωσε πως τα δύο κυριότερα στοιχεία που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν γίνει. «Αυτά είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η απορρύπανση του χώρου που θα γίνει το γήπεδο», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ευθύνη της καθυστέρησης ανήκει αποκλειστικά στην προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία επί 9 μήνες κωλυσιεργούσε για την αναθεώρηση των οικοδομικών αδειών. Ανέθεσε εργολαβία απορρύπανσης με καθυστέρηση δύο ετών –είναι προϋπόθεση για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών– ύψους 5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα εξαντλήθηκαν, αλλά η απορρύπανση δεν ολοκληρώθηκε. Αδράνεια και αδιαφορία επί αρκετούς μήνες, παρότι γνώριζε ότι τα έργα θεμελίωσης του γηπέδου δεν μπορούν να ξεκινήσουν, χωρίς να έχει γίνει η απορρύπανση του χώρου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT