Αγρότες: Αποκλεισμοί και μπλόκα σε τελωνεία – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αγρότες: Αποκλεισμοί και μπλόκα σε τελωνεία – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Σε συμβολικές κινητοποιήσεις καθώς και πολύωρους αποκλεισμούς, στα τελωνεία των περιοχών τους, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι αγρότες. Κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμβολικές κινητοποιήσεις, σε κομβικά σημεία της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε πολύωρους αποκλεισμούς, κυρίως στα τελωνεία των περιοχών τους, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι αγρότες.

Εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 20 Φεβρουαρίου καθόδου τους στην Αθήνα, πως θα «πιέσουμε όπου μπορούμε και για όσο μπορούμε».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τις επτά το βράδυ και για δύο ώρες, ενώ στο Νησέλι Ημαθίας θα γίνει αντίστοιχη δράση από τις έξι το απόγευμα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ και σε όλα τα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα, αγροτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στην Αγιά της Λάρισας, ενώ στον αποκλεισμό του τελωνείου της «Νίκης» στη Φλώρινα στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία για όλα τα φορτηγά μέχρι τις 15.00 προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης και παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τις κατά τόπου αστυνομικές διευθύνσεις, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση στους δρόμους.

Η συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Εκπρόσωποι των αγροτών πραγματοποίησαν συνάντηση την Παρασκευή στο ΥΜΑΘ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας (Ημαθία) Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος με άλλους συναδέλφους του από Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία κ.α. συμμετείχε στη σύσκεψη, ο υπουργός τους διαμήνυσε ότι μπορούν να μεταβούν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν αλλά όχι με την παρουσία τρακτέρ.

«Αναφέραμε ότι τα τρακτέρ είναι το εργαλείο της δουλειάς μας και σημειώσαμε ότι σε όλη την Ευρώπη οι διαδηλώσεις και διεκδικήσεις των συναδέλφων μας γίνονται με τα εργαλεία τους, δηλαδή τα τρακτέρ τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Διαμαντόπουλος.

Πρόσθεσε δε πως «τώρα περιμένουμε νέο τηλεφώνημα από τον υπουργό, να μας μεταφέρει την τελική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά μας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κατέβουμε με τα τρακτέρ μας, τα οποία αναμένονται να είναι 200 με 300».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή