Πρώτος προορισμός για σπουδές η Βρετανία

Πρώτος προορισμός για σπουδές η Βρετανία

Την επιλέγουν οι περισσότεροι Ελληνες που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ξένο πανεπιστήμιο – Το πρόγραμμα υποτροφιών GREAT

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία συνεχίζει να αποτελεί πρώτη χώρα επιλογής των Ελλήνων για σπουδές στο εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Kubi Kalloo σε δείγμα 1.700 νέων ηλικίας 16-34 ετών από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, 7.100 Ελληνες επέλεξαν τη Βρετανία για πανεπιστημιακές σπουδές, φέρνοντας τη χώρα μας στην όγδοη θέση προέλευσης των φοιτητών από την Ε.Ε. σε βρετανικά ΑΕΙ. Ειδικότερα, οι Ελληνες σε ποσοστό το 42% υπέδειξαν τη Βρετανία ως πρώτη επιλογή τους για σπουδές στο εξωτερικό, γεγονός που την έφερε στην κορυφή της κατάταξης προτίμησής τους, με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ακολουθούν. Ανάμεσα στους λόγους επιλογής της Βρετανίας οι ερωτώμενοι ανέφεραν την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας, το ευρύ φάσμα προσφερόμενων προγραμμάτων (προσαρμοσμένων στα ενδιαφέροντα των φοιτητών) και την ανταποδοτική αξία των σπουδών. Ως προς τα θέματα που τους προβληματίζουν, οι ενδιαφερόμενοι επισήμαναν τους όρους εισαγωγής, το κόστος διαβίωσης και τη διαδικασία απόκτησης βίζας.

Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρεσβευτής Μάθιου Λοτζ και η διευθύντρια του British Council Greece & Cyprus Αναστασία Ανδρίτσου ανέφεραν ότι η συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας καλύπτει όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, από την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και τις εξετάσεις γλωσσομάθειας έως τις υποτροφίες και τη διακρατική εκπαίδευση. Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα υποτροφιών GREAT, ένας νέος θεσμός για μεταπτυχιακούς φοιτητές από 15 χώρες. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που συμμετέχει. Φέτος θα δοθούν 11 υποτροφίες σε Ελληνες φοιτητές, ύψους έως 10.000 στερλινών, για μονοετή μεταπτυχιακά προγράμματα.

Αυτές τις ημέρες η βρετανική πρεσβεία και το British Council οργανώνουν εκθέσεις για τις ευκαιρίες σπουδών στη Βρετανία, με συμμετοχή εκπροσώπων 54 βρετανικών ΑΕΙ (μεταξύ αυτών τα Imperial College London, UCL, Cambridge). Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για τα προσφερόμενα προγράμματα, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τα δίδακτρα, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης κ.ά. Η πρώτη έκθεση έγινε χθες στην Αθήνα και σήμερα μεταφέρεται στο ξενοδοχείο «The Met» στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής: www.britishcouncil.gr/events/showcasing-uk-higher-education-opportunities.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή