Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων, οι νέες συνελεύσεις των αγροτών μετά την «κάθοδο» στην Αθήνα και η στάση της κυβέρνησης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως αυτό της ελληνοποίησης μελιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλατεία Συντάγματος θα δώσουν το «παρών» στο πλαίσιο της κινητοποίησης περίπου 30 φορτηγά μελισσοκόμων. Λίγο μετά τις 9 το πρωί άρχισαν να εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ κλειστή παραμένει μια λωρίδα της λεωφόρου Αμαλίας

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα-1
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα-2
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα-3
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι – Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες στα μπλόκα-4
ΙΝΤΙΜΕ

Oπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, Γιώργος Σεντεμέντες, ο κλάδος ζητεί να μπει φρένο στις ελληνοποιήσεις με διαχωρισμό των εισαγόμενων από τα ελληνικά μέλια.

Διεκδικούν ακόμη παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο και τροποποίηση της πυροσβεστικής διάταξης που, σύμφωνα με τον κ. Σεντεμέντε, απαγορεύει την είσοδο των μελισσοκόμων στα δάση.

Αποφασίζουν οι αγρότες στα μπλόκα

Την ίδια στιγμή, σήμερα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγροτών, κατά τις οποίες θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Χθες σημειώθηκαν νέοι συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ θεωρείται βέβαιο πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και τα τέλη του Φεβρουαρίου, με το σενάριο νέας «καθόδου» στην Αθήνα να βρίσκεται στο τραπέζι. 

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Θεσσαλούς

Τις επόμενες κινήσεις σχεδιάζει και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ και χθες εστάλη εκ νέου το μήνυμα –μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου– ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια.

Πάντως, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», το μεγάλο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται να κλείνει έναν πρώτο κύκλο, με τρόπο που στην κυβέρνηση θεωρούν ιδανικό. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από το πώς εξελίχθηκε η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για μια «αξιοπρεπή διαμαρτυρία» που «τίμησε τους αγρότες». 

Παράλληλα, επιμένουν ότι η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα ενισχύει διαπραγματευτικά τον πρωθυπουργό, αφού «την ώρα που τα τρακτέρ βρίσκονται σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η Αθήνα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στον αγροτικό κόσμο θα γίνουν άμεσα πράξη, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται τετ α τετ με τους Θεσσαλούς, οι οποίοι έχουν έξτρα προβλήματα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή