Έχασε η πατρίδα έναν σπουδαίο Eλληνα

Έχασε η πατρίδα έναν σπουδαίο Eλληνα

Ο Λουκάς Τσούκαλης γράφει για τον πρωτοπόρο επιχειρηματία και γνήσιο πατριώτη Κώστα Αποστολίδη, που έφυγε από τη ζωή

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Κώστας Αποστολίδης. Σπουδαίος άνθρωπος με όλη τη σημασία που έχουν αυτές οι λέξεις. Πρωτοπόρος επιχειρηματίας που έφτιαξε μια εταιρεία στην αιχμή της τεχνολογίας επενδύοντας στην έρευνα και την καινοτομία, διαλέγοντας άξιους συνεργάτες. Mια εταιρεία με ισχυρή διεθνή παρουσία και με βάση τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ίδιος.
Μια πρότυπη ελληνική πολυεθνική εταιρεία από τις σπάνιες.

Αγάπησε πολύ τον τόπο του προσφέροντας απλόχερα. Η αγάπη του για τη Δράμα ήταν μεγάλη, γενναιόδωρη αλλά συνάμα και μεταδοτική. Αγάπησε πολύ και τη μεγάλη πατρίδα την Ελλάδα. Eνας γνήσιος πατριώτης στις πράξεις κυρίως, όχι στα λόγια. Γιατί στα λόγια ήταν πάντα πολύ μετρημένος ο Κώστας Αποστολίδης με μια σεμνότητα διόλου προσποιητή αλλά και ασύμμετρη με το έργο και την προσφορά του.

Ως μέλος του Δ,Σ, και της ευρύτερης οικογένειας του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Κώστας Αποστολίδης υπήρξε συμμέτοχος στη συλλογική προσπάθεια και ο μεγαλύτερος δωρητής του Ιδρύματος εδώ και χρόνια. Βοηθούσε όπου και όπως μπορούσε χωρίς καμία απολύτως διάθεση προβολής.

Oσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Θα μας λείψει πολύ. Eνας σπάνιος άνθρωπος που συνδύαζε το καθαρό μυαλό, την οργανωτική σκέψη και τη σκληρή δουλειά με μια μεγάλη καρδιά και ταπεινότητα. Και μια αγαπημένη οικογένεια που τον στήριζε.

Καλό σου ταξίδι Κώστα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή