Πληγέντες: Ξεκίνησαν οι πληρωμές του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής

Πληγέντες: Ξεκίνησαν οι πληρωμές του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής

Αθροιστικά, έχουν καταβληθεί 156.738.373 εκατ. ευρώ προς 45.674 νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι καταβολές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου έτους, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της υποβολής αιτήσεων και των σχετικών διασταυρώσεων που έγιναν από τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα. Ειδικότερα, 1.402.692 ευρώ πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Αναλυτικά, καταβλήθηκαν 218.409 ευρώ σε 68 φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, για την αντιμετώπιση βασικών αναγκών και επισκευαστικών εργασιών ή/και για την αντικατάσταση οικοσκευής.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν πληρωμές 18.283 ευρώ προς 6 δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής. Τέλος, διενεργήθηκαν πληρωμές ύψους 1.166.000 ευρώ προς 160 επιχειρήσεις, ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σε συνέχεια ολοκλήρωσης των αιτήσεων του δεύτερου κύκλου.

Αθροιστικά, στο πλαίσιο του πρώτου και του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής, έχουν καταβληθεί 156.738.373 εκατ. ευρώ προς 45.674 νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες που επλήγησαν από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο το οποίο έπληξε τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή