Πληγέντες κτηνοτρόφοι: Πλατφόρμα για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και επισκευές

Πληγέντες κτηνοτρόφοι: Πλατφόρμα για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου και επισκευές

Από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις. Αφορούν πλήρη αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Πέμπτη 7 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του περασμένου έτους σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Εβρο.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και αφορά την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, εξ ολοκλήρου ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων, καθώς και αποκατάσταση εξοπλισμού, για όσους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ο προϋπολογισμός του μέτρου ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ, ενώ τα ποσά στήριξης φθάνουν έως το 100% του ποσού των επιλέξιμων δαπανών.

Αναλυτικά, το μέτρο θα εφαρμόζεται στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Μαγνησίας της Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Δομοκού στη Φθιώτιδα, καθώς και στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου στον Εβρο.

«Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα γίνει με πρότυπα σχέδια στάβλων και θα πληρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας και θα υπάρχει πρόβλεψη για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόσθεσε πως θα ενισχυθεί επίσης και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, «με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους παραγωγής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή