Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη

Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα πολιτών τυλίχθηκαν στις φλόγες από επίθεση κουκουλοφόρων τα ξημερώματα της Κυριακής, στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου

Δεκάδες κουκουλοφόροι προκάλεσαν επεισόδια στην Ούλωφ Πάλμε και στη συνέχεια επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ επί της οδού Ευφρονίου (περιοχή Καισαριανής).

Έντρομοι κάτοικοι έβγαιναν από τα σπίτια τους, σπεύδοντας να μεταφέρουν τα οχήματά τους σε ασφαλές σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη. 

Επί της Ευφρονίου τυλίχθηκε στις φλόγες ένα όχημα, το οποίο υπέστη υλικές ζημιές. 

Κάτοικοι που μίλησαν στην «Κ» εξέφρασαν την οργή τους, καθώς τα επεισόδια στην συγκεκριμένη περιοχή είναι συχνά κι επαναλαμβανόμενα το τελευταίο διάστημα με βασικό χαρακτηριστικό την πυρπόληση τυχαίων οχημάτων.

Στα επεισόδια, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι κουκουλοφόροι έφτασαν με απειλητική διάθεση πολύ κοντά στην διμοιρία επί της οδού Ευφρονίου, εκτοξεύοντας μολότοφ, την ώρα που κάτοικοι μετακινούσαν τα οχήματά τους. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και με τη συνδρομή της αύρας απώθησαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κινήθηκαν προς το Πανεπιστήμιο. 

Επί της οδού Τσάφου, πυρπολήθηκαν δύο οχήματα, ενώ νωρίτερα είχαν τυλιχθεί στις φλόγες ακόμα δύο, επί της Υμηττού κι ένα πλησίον της κεντρικής πύλης του Πανεπιστημίου. 

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν επί τόπου, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν άμεσα, καθώς εξελίσσονταν συγκρούσεις. 

Τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 04:00, με τον αέρα σε μεγάλη ακτίνα να έχει ποτιστεί από την αποφορά του καμένου πλαστικού και η περιοχή να θυμίζει κρανίου τόπο. 


Βίντεο

Φωτορεπορτάζ

Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη-1
Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη-2
Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη-3
Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη-4
Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη-5
Εκαψαν αυτοκίνητα έξω από την Πανεπιστημιούπολη-6
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή