Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Το «αριστούργημα της μηχανικής» κλείνει είκοσι χρόνια λειτουργίας

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Το «αριστούργημα της μηχανικής» κλείνει είκοσι χρόνια λειτουργίας

Σήμερα η γέφυρα θα «υποδεχθεί» την ολυμπιακή φλόγα για δεύτερη φορά στην ιστορία της, 20 χρόνια μετά τους Αγώνες της Αθήνας το 2004

Τον Αύγουστο του 2004, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο Φώτης Αδραχτάς, μέλος του συλλόγου Αλκυόνη, έγινε ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που εισήλθε με το καροτσάκι του στο φρέσκο οδόστρωμα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, διασχίζοντας τα πρώτα μέτρα του νεότευκτου έργου.

Το όνειρο του Χαρίλαου Τρικούπη γινόταν πράξη: μια γέφυρα που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.

Η εικοστή επέτειος λειτουργίας συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι και η VINCI Concessions, η γαλλική εταιρεία που κατασκεύασε και διαχειρίζεται το έργο, γιορτάζει με την εκ νέου, σήμερα, διέλευση της ολυμπιακής φλόγας από τη γέφυρα.

Μιλώντας στην «Κ» ο Νικολά Νοτμπάρ, CEO της VINCI Concessions και πρόεδρος της VINCI Airports, χαρακτηρίζει τη γέφυρα «ζωντανό σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας και της δέσμευσης του ομίλου VINCI προς τη χώρα».

Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ήταν το πρώτο έργο παραχώρησης του ομίλου στην Ελλάδα. «Το μοντέλο παραχώρησης επέτρεψε να κατασκευάσουμε ένα πραγματικό θαύμα μηχανικής, μια από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο και την πρώτη απευθείας σύνδεση, διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου».

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα: γιορτάζουμε την 20ή επέτειο της γέφυρας. Θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε, μαζί με τον Ελληνα υπουργό Μεταφορών και πολλούς αξιωματούχους από την περιοχή, την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία του Παρισιού 2024, 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και τα εγκαίνια της γέφυρας», συμπληρώνει ο CEO της VINCI Concessions.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Το «αριστούργημα της μηχανικής» κλείνει είκοσι χρόνια λειτουργίας-1

Μια ιστορία επιτυχίας

Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θεωρείται αριστούργημα της μηχανικής λόγω της δυσκολίας κατασκευής του έργου, που περιελάμβανε σειρά προκλήσεων, ενώ στα 20 χρόνια της λειτουργίας της εκτιμάται ότι συνέβαλε στο να αλλάξει ο οικονομικός χάρτης της Ελλάδας.

Πριν από την κατασκευή της, η διέλευση του Κορινθιακού κόλπου γινόταν με πλοία, μια διαδικασία που συχνά ταλαιπωρούσε τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές. Η υλοποίηση της γέφυρας άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και ενισχύοντας την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Νικολά Νοτμπάρ τονίζει ότι η λειτουργία της γέφυρας είναι μια ιστορία επιτυχίας, καθώς έχει υποδεχθεί περισσότερα από 77 εκατ. οχήματα.

«Χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία μας για να τη διατηρήσουμε στα καλύτερα πρότυπα με την πάροδο του χρόνου και επενδύουμε πάντα σε νέες λύσεις, όπως ο φωτισμός LED. Εχουμε ήδη μειώσει τις άμεσες εκπομπές της γέφυρας κατά 78% από το 2018 και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μέχρι να επιτύχουμε καθαρές μηδενικές εκπομπές (net zero) μέχρι το 2050 και μηδενικά απόβλητα προς ταφή (zero waste) μέχρι το 2030».

Περιγράφοντας τη συνεργασία της VINCI Concessions με το ελληνικό κράτος για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας μεγάλων έργων, ο κ. Νοτμπάρ υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές αρχές θέλουν να βελτιώσουν την κινητικότητα και τη συνδεσιμότητα στην Ελλάδα και ο όμιλός του επιδιώκει να υλοποιήσει «αυτό το όραμα».

«Επιτρέψτε μου να σας δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα: όσον αφορά στην καινοτομία, ήμασταν ο πρώτος φορέας εκμετάλλευσης που έφερε την υπηρεσία διοδίων pay-by-km στη χώρα, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία μας στην τεχνολογία ελεύθερης ροής. Στην περιβαλλοντική μετάβαση υλοποιούμε το μεγαλύτερο δίκτυο φωτοβολταϊκών πάρκων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου».

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Το «αριστούργημα της μηχανικής» κλείνει είκοσι χρόνια λειτουργίας-2

Αφού χαρακτηρίζει τη γέφυρα μια από τις σημαντικότερες της Ευρώπης, λέει ότι «έχουμε ένα σχέδιο για το μέλλον της: εκσυγχρονίζουμε το κέντρο κυκλοφορίας και το σύστημα πληροφορικής, ενώ παράλληλα αξιοποιούμε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μέσω των καθημερινών μας δραστηριοτήτων. Εργαζόμαστε επί του παρόντος πάνω σε ένα σχέδιο για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο 100% των περιοχών εξυπηρέτησής μας μέχρι το τέλος του έτους. Και πριν από λίγες εβδομάδες γίναμε ο πρώτος παραχωρησιούχος στη χώρα που εγκαινίασε μια ειδική προσφορά για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο CEO της VINCI Concessions στέλνει μήνυμα για την πρόθεση του ομίλου να συνεχίσει τις επενδύσεις.

«Ο όμιλος VINCI είναι ένας ιστορικός εταίρος εδώ στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία της 20ής επετείου της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, το μήνυμά μας είναι ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να επενδύουμε για το μέλλον. Η εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της VINCI είναι ισχυρή. Φέρνουμε επενδύσεις, τεχνογνωσία και δέσμευση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT