Ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι 9 ενήλικες

Ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο οι 9 ενήλικες

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι 9 από τους 21 συλληφθέντες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι 9 από τους 21 συλληφθέντες, για την ομοφοβική επίθεση σε βάρος δύο τρανς ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για εξύβριση, με την επιβαρυντική περίσταση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επίσης για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, επίσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πιθανότερο είναι να ζητήσουν αναβολή προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ελεύθεροι αφέθηκαν, με προφορική εντολή εισαγγελέα, οι 11 ανήλικοι που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Νωρίτερα, παρέμβαση για τον χθεσινό προπηλακισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Παράλληλα, η κ. Αδειλίνη παρήγγειλε στον διευθύνοντα προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να εποπτεύσει τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να την ενημερώσει σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή