Πλημμυροπαθείς: Παράταση στην αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

Πλημμυροπαθείς: Παράταση στην αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

Η πρόβλεψη αφορά όσους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέκταση για ένα εξάμηνο της αναστολής των ασφαλιστικών και των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023, δρομολογεί κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το κοινό υπουργικό ανακοινωθέν, η πρόβλεψη αφορά στις περιπτώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, καθώς και όσους, σε περιοχές εντός στοχευμένων περιμέτρων, έχουν πληγεί, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Στην ίδια κατεύθυνση, έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση για επιπλέον έξι μήνες της αναστολής των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την αμέσως επόμενη περίοδο δρομολογείται η κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης, η οποία και θα επιτρέψει την επέκταση της ειδικής πρόβλεψης ως προς τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων κατά ένα εξάμηνο.

Ταυτόχρονα με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων, μετά τη θέσπιση της τροπολογίας, θα εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση, για τις αναστολές των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, από το υπουργείο Εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή