Folli Follie: Ξεκίνησε η απολογία του Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Ξεκίνησε η απολογία του Κουτσολιούτσου

Τι είπε ο βασικός κατη- γορούμενος στη δίκη της Folli Follie, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα οικονομικής φύσης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε στη δίκη της Folli Follie η απολογία του βασικού κατηγορουμένου, επιχειρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσου, χωρίς ωστόσο να εισέλθει στην ουσία των κατηγοριών που τον βαρύνουν, καθώς η συνέχισή της προσδιορίστηκε για τις 27 Μαρτίου. Κατά την έναρξη της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε ότι επί πέντε χρόνια δέχεται επιθέσεις, σημειώνοντας ότι το τεκμήριο αθωότητάς του έχει γίνει κουρέλι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικοδόμηση της εταιρείας του σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι από τη δραστηριότητά της εισπράχθηκαν από το Δημόσιο περί το 1,5 δισ. ευρώ σε δέκα χρόνια. Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για αδικήματα οικονομικής φύσης, υποστήριξε ότι η δημιουργία της εταιρείας στηρίχθηκε σε πραγματικές δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης και ότι μπήκε με το σπαθί της στο Χρηματιστήριο. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάπτυξή της διεθνώς, σημειώνοντας ότι υπήρξαν 65 καταστήματα της εταιρείας στην Ελλάδα και 10 σε σημαντικές πρωτεύουσες χωρών του εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσολιούτσος σημείωσε: «Είχαμε κάνει εταιρεία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο Χρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον. Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονταν εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρείας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά». Απολογούμενος υπογράμμισε ότι η επέκταση του oμίλου στο εξωτερικό υπήρξε δυναμική και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε το Χονγκ Κονγκ. «Tο 1998 άνοιξε το πρώτο γραφείο στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Ολες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκατομμύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως», είπε εξηγώντας πως ήταν ιδανική χώρα για το ξεκίνημα, καθώς δεν υπήρχαν δασμοί και άλλα έξτρα έξοδα, πράγμα που αποτελούσε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό. Η απολογία του θα συνεχιστεί για την ουσία των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή