Ανήλικες σε κύκλωμα μαστροπείας

Ανήλικες σε κύκλωμα μαστροπείας

Ρόλο-κλειδί για τη «στρατολόγηση» των κοριτσιών είχε μία 25χρονη με την οποία τα θύματα διατηρούσαν φιλική σχέση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε κορίτσια ηλικίας από 16 έως 18 ετών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Ως μέλη του συνελήφθησαν 6 άτομα, με την Αστυνομία να αποδίδει αρχηγικό ρόλο σε μια 25χρονη από τον Ασπρόπυργο. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους διωκομένους στην υπόθεση είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας που αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα μόλις τον Ιανουάριο.

Η νέα υπόθεση ήρθε στο φως από καταγγελία 22χρονης –τον Οκτώβριο– στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία η πέντε χρόνια νεότερη αδελφή της πραγματοποιούσε ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Στιγμιότυπα οθόνης

Η καταγγέλλουσα είπε στις αρχές ότι η 17χρονη αδελφή της έφευγε συχνά από το σπίτι, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες, καθώς και ότι στο κινητό της εντόπισε συνομιλίες της στο Instagram με άνδρα ονόματι «Βαγγέλη» και αντικείμενο την επ’ αμοιβή ερωτική συνεύρεσή τους σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Τέλος, υπέδειξε την 25χρονη από τον Ασπρόπυργο ως το πρόσωπο που είχε εξωθήσει την αδελφή της στην πορνεία, φέρνοντάς την σε επαφή με έναν άνδρα από την πλατεία Βάθης με μικρό όνομα «Αλέκος», ο οποίος πλήρωνε για να βλέπει γυμνά ανήλικα κορίτσια. Παρέδωσε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) από το τηλέφωνο της αδελφής της και τα τηλέφωνα των υπόπτων.

Στο διάστημα που ακολούθησε εξετάστηκε παρουσία ψυχολόγου η ανήλικη, επιβεβαιώνοντας ότι γνώρισε την 25χρονη κατηγορουμένη μαστροπό το καλοκαίρι του 2023. Περιέγραψε ότι μαζί με μια 16χρονη φίλη της πήγαν στο σπίτι του «Αλέκου» στα Σεπόλια και συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί του, εισπράττοντας η ίδια 350 ευρώ και η κατά ένα χρόνο μικρότερη φίλη της 450 ευρώ ως αμοιβή. Στην 25χρονη, που όπως περιγράφουν τις στρατολόγησε, κατέβαλαν αμοιβή 50 ευρώ η κάθε μία.

Τέλος, η ανήλικη κατονόμασε ακόμα τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 16 έως 18 ετών που έκαναν παρέα με την 25χρονη και επιδίδονταν και αυτές σε ερωτικά ραντεβού επ’ αμοιβή. Κλήθηκαν με τη σειρά τους και κατέθεσαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι ρόλο-κλειδί για τη «στρατολόγηση» των κοριτσιών είχε η 25χρονη κοπέλα, με την οποία τα θύματα διατηρούσαν φιλική σχέση.

Χρέη οδηγού

Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εκτελούσαν χρέη οδηγού, μεταφέροντας τα εκδιδόμενα κορίτσια σε ραντεβού. Ενας από τους διωκομένους συνευρισκόταν με τα κορίτσια και αντί να τους καταβάλει χρήματα, τα αποζημίωνε κάνοντάς τους τατουάζ, ενώ άλλος αντί χρημάτων προσέφερε στις εκδιδόμενες κοκαΐνη. Οι συλλήψεις των εμπλεκομένων έγιναν προχθές. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή