Υπουργείο Υγείας: Συγκροτείται 7μελής Εθνική Επιτροπή Διατροφής – Οι στόχοι

Υπουργείο Υγείας: Συγκροτείται 7μελής Εθνική Επιτροπή Διατροφής – Οι στόχοι

Το έργο της Εθνικής Επιτροπής θα περιλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση της διατροφής και της υγείας των πολιτών. Πρόεδρος ορίζεται η καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Νάσκα Ανδρονίκη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διατροφής προχώραει το υπουργείο Υγείας, για τη διαμόρφωση εθνικής διατροφικής πολιτικής με κύριο άξονα την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, η επιτροπή θα είναι 7μελής και θα γνωμοδοτεί για σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων, ως προς τη διατροφή, σε συνάρτηση με την υγεία.
 
Το έργο της Εθνικής Επιτροπής θα περιλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση της διατροφής και της υγείας του κοινού, μεταξύ άλλων, μέσω της εκπόνησης προτάσεων, σύνταξης γνωμοδοτήσεων καθώς και διαμόρφωση εθνικών θέσεων σε ζητήματα διατροφής, οι οποίες θα βασίζονται σε διεθνείς συστάσεις. Στο επίκεντρο των δράσεων της Επιτροπής θα βρεθεί επίσης η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ορίζεται η καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Ανδρονίκη Νάσκα, με αναπληρώτρια την επίσης καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Βασιλική Μπενέτου.

Τα μέλη της νέας Επιτροπής

Ανδρονίκη Νάσκα, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εργαστήριο Υγιεινής, επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Βασιλική Μπενέτου, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εργαστήριο Υγιεινής, επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

Αρετή Λάγιου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Πρόληψης Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας, διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Ιωάννης Μανιός, καθηγητής Διατροφικής Αγωγής και Διατροφικής Αξιολόγησης, Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Αντώνιος Ζαμπέλας, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βασιλική Παπαδημητρίου, γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).

Ιωάννα Κοντελέ, του κλάδου ΠΕ Διαιτολογίας, με ειδικότητα Διαιτολογίας, η οποία υπηρετεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια σε θέματα διατροφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή