Πάτρα: Επέστρεψε στο μάθημα ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο

Πάτρα: Επέστρεψε στο μάθημα ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο σχολείο

Ο Δήμος Πατρέων υποστηρίζει ότι φωτιστικό ασφαλείας ήταν τοποθετημένο σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα, κάνοντας λόγο για βανδαλισμό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σχολείο του επέστρεψε σήμερα ο 17χρονος μαθητής που υπέστη ηλεκτροπληξία χθες το μεσημέρι μέσα στο σχολικό συγκρότημα που φοιτά, στην περιοχή Δεμένικα της Πάτρας.

Ο μαθητής μετά το περιστατικό διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του.

Οσον αφορά το περιστατικό, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων σημειώνεται ότι έχει να κάνει «με φωτιστικό ασφαλείας το οποίο ήταν τοποθετημένο στον χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα». Μάλιστα, σε αυτό το σημείο επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, «στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσαν ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης – ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, «το φωτιστικό ασφαλείας καταστράφηκε την ώρα λειτουργίας του σχολείου, ενώ δεν γνωρίζουμε το πώς ακριβώς ο μαθητής ήλθε σε επαφή με το κατεστραμμένο φωτιστικό, την ώρα που έφευγε από το σχολείο».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή