Σεισμός στο Ιόνιο: Κλειστά τα σχολεία της Ηλείας και δήμων της Μεσσηνίας

Σεισμός στο Ιόνιο: Κλειστά τα σχολεία της Ηλείας και δήμων της Μεσσηνίας

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και μηχανικών της Περιφέρειας συνεχίζουν τους ελέγχους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα τυχόν προβλήματα στην Ηλεία από τη διπλή σεισμική δόνηση», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Ηδη ελήφθη απόφαση να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία, ενώ με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δημόσια κτίρια όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών, όπως το κτίριο της περιφερειακής ενότητας στον Πύργο και το κτίριο των δικαστηρίων.

Στον Δήμο Ζαχάρως, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο των σεισμών, δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν προβλήματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώστα Μητρόπουλο, ενώ μηχανικοί έχουν ξεκινήσει ελέγχους στα σχολικά κτίρια. 

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και σχολεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στην Μεσσηνία μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευστάθιο Αναστασόπουλο, «υπάρχουν μαρτυρίες για ζημιές σε παλιά κτίρια, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί μετά τους ελέγχους που θα γίνουν».

Επίσης, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, κλιμάκια μηχανικών της περιφέρειας, αλλά και των δήμων Τριφυλίας και Πύλου Νέστορος πραγματοποιούν αυτοψίες σε κτίρια, αλλά και σε σχολικά συγκροτήματα για να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τους σεισμούς.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα στις 9.12 σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο ανατολικά των Στροφάδων, ανοιχτά της Ηλείας. 

Είχε προηγηθεί, ένα λεπτό νωρίτερα, ασθενέστερη δόνηση 4,3 Ρίχτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή