Κολωνός: Αντιμέτωπος με ισόβια ο Μίχος

Κολωνός: Αντιμέτωπος με ισόβια ο Μίχος

Η ποινή, σύμφωνα με τη νομοθεσία που άλλαξε το 2022 για τον βιασμό και προέβλεψε βαρύτατες ποινές, θα εφαρμοστεί στην υπόθεση του Κολωνού και ως εκ τούτου η ποινή που θα επιβληθεί στον Μίχο ενδέχεται να είναι τα ισόβια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ποινή ισόβιας κάθειρξης απειλείται ο Ηλίας Μίχος για την πολλαπλή σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης στον Κολωνό μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για βιασμό και για σειρά άλλων βαρύτατων κατηγοριών.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στον Κολωνό για βιασμό, μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού, ενώ τον αθώωσε για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Η ποινή, σύμφωνα με τη νομοθεσία που άλλαξε το 2022 για τον βιασμό και προέβλεψε βαρύτατες ποινές, θα εφαρμοστεί στην υπόθεση του Κολωνού και ως εκ τούτου η ποινή που θα επιβληθεί στον Μίχο ενδέχεται να είναι τα ισόβια.

Παράλληλα, το Δικαστήριο έκρινε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για τα βασικά αδικήματα που της είχαν αποδοθεί, δηλαδή για μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού, ενώ την έκρινε ένοχη για εκβίαση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους στους οποίους αποδίδονταν κατηγορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, το Δικαστήριο αθώωσε έξι από αυτούς και καταδίκασε 17, ανάμεσα στους οποίους και τον επονομαζόμενο «Μιχάλη», που κρίθηκε ένοχος για τις βαριές κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων.

Το Δικαστήριο μετά την εκφώνηση της απόφασης, που έγινε δημόσια, επανήλθε στη διαδικασία, κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηλικότητας του θύματος, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για τις ποινές όσων κρίθηκαν ένοχοι αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

Για την υπόθεση του Κολωνού, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, η εισαγγελική πρόταση, που δεν υιοθετήθηκε στο σκέλος για το βιασμό σε ό,τι αφορά την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου, είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή